Mercedes-pomo myöntää suoraan: Sebastian Vettel kiinnostaa tallia – "Olen aiemminkin nähnyt mustan joutsenen ilmestyvän"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi, että talli harkitsee edelleen Sebastian Vettelin palkkaamista ensi kaudeksi, siirtoa, joka ainakin Bernie Ecclestonen mukaan kiinnostaisi saksalaismestaria.

Entisen F1-mogulin Ecclestonen mukaan Vettelin ja Lewis Hamiltonin kaksintaistelu Mercedeksen pilttuussa ensi kaudella olisi mitä mainiointa mainosta koko F1-sarjalle.

Ajatus saattaa kiehtoa myös Mersun itävaltalaista tallipäällikköä Toto Wolffia, sillä tämä ei keskiviikkona halunnut poissulkea tämän kauden jälkeen Ferrarilta lähtevän Vettelin palkkaamisen mahdollisuutta.

– Ensinnäkään se ei ole pelkkää tyhjää puhetta, sillä meidän on syytä suoda hänelle nelinkertaisena mestarina edes harkinta-aikaa sen sijaan, että sanoisimme suoralta kädeltä "ei", Wolff tuumaili ESPN:n mukaan.

Wolff tarkensi kuitenkin, että Mercedeksen prioriteettina ovat tällä hetkellä kuitenkin sen omat kuljettajat Valtteri Bottas ja nyt Williamsissa lainalla oleva George Russell. Tällä hetkellä myöskään Hamiltonilla ei ole vielä sopimusta ensi kaudeksi.

– Toisaalta meillä on mahtava kuskikattaus ja olen tyytyväinen molempiin kuljettajiin sekä Georgeen, mutta koskaan sitä ei voi tietää, joku saattaakin päättää, ettei halua enää kisata, ja yhtäkkiä vapautuu paikka.

Wolff viittaa kommentillaan Nico Rosbergiin, joka päätti yllättäen lopettaa uransa maailmanmestaruuteen vuonna 2016. Hänen tilalleen talli palkkasi Bottaksen.

– Siksikään en halua kesäkuussa vielä sanoa "ei mitään mahdollisuutta, Sebastian", ja ettei hän ajaisi meille. Ensinnäkään en halua tehdä sitä hänelle kuljettajana – ollakseni suora – ja toisaalta olen aiemminkin nähnyt mustan joutsenen ilmestyvän silloin, kun kukaan ei ole odottanut sitä. Muistattehan Nico Rosbergin?

Hamiltonin uskotaan tekevän jatkosopimuksen Mercedeksellä, mutta Wolffin mukaan kumpikaan osapuoli ei ole vielä puskenut neuvotteluita käyntiin koronaviruspandemian aiheuttaman tauon aikana.

– Kunhan kisaaminen taas jatkuu ja vietämme aikaa yhdessä, vedetään sopimus esiin pöytälaatikosta, katsotaan ajoituksia, numeroita ja oikeuksia, ja toivottavasti meillä on jotain kasassa melko pian, Wolff totesi Hamiltonista.

Lue myös:

    Uusimmat