Mercedes-pomo hämmästeli Bottaksen ongelmaa: "Ei ole nähty vuosiin"

Valtteri Bottaksen moottori jouduttiin Meksikossa lauantaina vaihtamaan teknisen vian takia. Mercedes-pomon Toto Wolffin mukaan ongelma oli todella yllättävä.  

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

– Valtterin moottorissa esiintynyttä ongelmaa emme olleet nähneet vuosiin. Sitä voi kutsua epätavalliseksi viaksi. Sillä ajomäärällä vikaa ei olisi saanut tulla. Syy on tutkittava, Wolff sanoi.

Bottaksen onnena onnettomuudessa oli, että vika esiintyi harjoituksissa. Moottori ehdittiin vaihtaa ennen aika-ajoja.

– Kaverit tekivät erinomaista työtä vaihdettuaan moottorin autoon lyhyessä ajassa ja kalibroitua sen toimimaan täällä ”Mount Everestilla”, Wolff sanoi Mexico Cityn korkeaan ilmanalaan viitaten.


Wolff vakuuttelee, ettei ongelma tule Meksikossa uusiutumaan.

– Valtterin moottorivian ei pitäisi esiintyä Lewisin moottorissa. Joka tapauksessa se on muistutus, kuinka haavoittuva tilanne on, ja kuinka paljon pusketaan kilpailukyvyn eteen. Luotettavuus näyttelee mestaruustaistossa ratkaisevaa roolia, Wolff sanoi.

Kolmannesta ruudusta starttaavalle Hamiltonille riittää kuljettajien mestaruuteen Meksikosta seitsemäs tilakin. Wolff muistuttaa silti, ettei mitään ole ratkaistu. 

– Tilanne on käsissämme ja Lewis voi ratkaista mestaruutensa. Mutta ”voi” tarkoittaa, ettei sitä ole vielä saavutettu. Emme saa pudottaa palloa. Kyse on siitä, että pallo on kannettava linjan yli ja sen on tapahduttava täällä tai Brasiliassa.


Lue myös:

    Uusimmat