Mercedes painanut paniikkinappulaa? Red Bull -pomo vihjaa mestaritiimin ryhtyneen koviin toimiin pitääkseen työntekijänsä

Viime päivinä uutisoidut useat siirrot Mercedeksen F1-tiimistä Red Bullin moottoritehtaalle ovat saaneet osaajistaan kiinni pitävän mestaritallin tarjoamaan valtavia palkankorotuksia, kertoo Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko.

Omaa moottorituotantoaan vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Mercedeksen tehtaalta Brixworthista pystyttävä Red Bull on saanut houkuteltua Milton Keynesiin jo ainakin puolen tusinaa erikoisosaajaa kilpailijan leiristä. 

Red Bull kertoi torstaina, että jo aiemmin tiedossa olleen teknisen johtajan Ben Hodgkinsonin siirron perään viisi muutakin tekijää siirtyy sen palvelukseen Mercedekseltä.

Tilanne on kärjistänyt F1-kauden alussa kahden kilpailukykyisimmän tallin välistä asetelmaa. Red Bullin neuvonantaja kertoo mielellään kuulemiaan asioita vastustajan leiristä.

– Mercedes tarjoaa tuplapalkkaa väelle, joka on tulossa meille, jos he jäävät. Me emme tarjoa, Marko heittää Motorsport-Magazinelle.

Red Bull on ajanut viime vuodet Hondan moottoreilla. Välimatka Japanin ja Britannian välillä on hankaloittanut yhteistyötä, mutta Hondan voimayksiköiden kehitystä jatkava tiimi pystyy nyt ottamaan kaikki toimintonsa katon alle.

– Red Bull on intohimoinen talli. Kaikki on saman katon alla, Marko huomauttaa muutoksesta.

Tallipäällikkö Christian Horner uskoo tämän houkuttelevan Britanniassa viihtyviä työntekijöitä mukaan.

– Hyödymme ehdottomasti Englannin kampuksestamme, missä meillä on yhteys loistaviin insinöörikykyihin. Kaikki tiedotetut toimihenkilöt tuovat meille paljon kokemusta, asiantuntemusta ja innovaatiota Red Bullin voimayksikköohjelmaan ja tarjoavat meille parhaan mahdollisen teknisen alustan tulevaisuudessa, Horner intoilee.

Lue myös:

    Uusimmat