Mercedeksestä lisää vilppiepäilyjä – Red Bull -pomo Christian Horner nosti esiin selkeän muutoksen

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner varoitteli Qatarin viikonlopun alla, että Red Bull on valmis tekemään protestin Mercedeksestä. Hornerin mukaan Mercedeksen suoravauhdissa on tapahtunut selkeä muutos.

Tikunnokassa on ollut erityisesti Mercedeksen takasiipi. Red Bullin johto on väittänyt, että Mercedeksen suoravauhti on mennyt roimasti eteenpäin kesätauon jälkeen.

Red Bullin mukaan taustalla on laiton takasiipiratkaisu. Energiajuomayhtiön F1-talli on viitannut siihen, miten Mercedeksen takasiivet taipuvat pitkillä suorilla.

– Heidän suoravauhtinsa on kasvanut eksponentiaalisesti Unkarin GP:n jälkeen. Erityisesti kahdessa viimeisimmässä kisassa. Se huolettaa meitä, Horner totesi.

Horner myös ilmoitti, että mikäli Mercedeksen suoravauhdissa näkyy vielä epäilyttäviä merkkejä, Red Bull aikoo nostaa asiasta protestin.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti Qatarissa, että se aikoo tarkistaa kaikkien tallien takasiivet lauantain aika-ajon jälkeen.

Mercedeksen Lewis Hamilton nappasi paalupaikan päihitettyään Red Bullin Max Verstappenin yli neljän kymmenyksen erolla.

Vaikka Hamilton jätti Verstappenin rumasti jalkoihinsa, oli Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tyytyväinen siihen, mitä FIA:n tarkemmat tarkistukset saivat aikaiseksi.

– Heidän suoranopeutensa on nyt kontrollissa, Horner sanoi Sky Sportsille.

– Olemme yhtäkkiä aivan samalla viivalla. Emme ole nähneet tuota viimeisten neljän tai viiden kisan aikana.

– Lewis teki kaiken eron erityisesti mutkissa kuusi ja seitsemän. Heidän suoravauhtinsa näytti normaalilta, mutta Lewis ajoi vain upean kierroksen, Horner perusteli isoa eroa Verstappeniin.

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen oli aika-ajon toinen. Hän lähtee liikkeelle kahden Mercedes-kuskin välistä, kun Valtteri Bottas on ruudussa kolme.

Lue myös:

    Uusimmat