Mercedeksen mustat minuutit keskeyttivät Imolan F1-kisan: Hamilton ajoi seinään, Bottas hurjassa kolarissa hetkeä myöhemmin

3:55
Valtteri Bottas ja George Russell hurjassa kolarissa.

Imolan F1-kisan puolivälissä koettiin dramaattisia hetkiä.

Kaikki alkoi 31. kierroksella, kun toisella sijalla ollut Mercedeksen Lewis Hamilton oli ohittamassa kymmenentenä ollutta Williamsin George Russellia kierroksella radan yhdeksännessä mutkassa.

Hamilton ja muut olivat hakeneet vain muutamaa kierrosta aiemmin kuivan kelin renkaat, ja rata oli vielä kostea ajolinjan ulkopuolella, mistä Hamilton teki ohituksensa. Hamilton ajautui liukkaalta radalta seinään ja vaurioitti etusiipeään. Hän pääsi jatkamaan kilpailua, mutta putosi kauas kärjestä.

Vajaata kierrosta myöhemmin radan kakkosmutkassa rytisi. Mercedeksen Valtteri Bottas ja Russell lähestyivät Tamburello-shikaania ensin peräkkäin ja sitten rinta rinnan. Russellilla oli takasiipi auki, kun hänen oikean puolen eturenkaansa ajautui nurmikon puolelle ja brittikuski menetti autonsa hallinnan.

Russell ja Bottas kolaroivat erittäin kovasta vauhdista, ja molempien kisa päättyi hiekalle.

Kaksikko kävi rytäkän jälkeen lyhyen mutta tulisen keskustelun. Bottas piti autossaan sormea pystyssä, Russell kopautti Bottasta kypärään.

Kilpailu keskeytettiin Bottaksen ja Russellin kolarin jälkeen punaisilla lipuilla.

Video: Lewis Hamilton ajautuu hiekalle ohitettuaan George Russellin kierroksella:

1:13

Bottaksen ja Russellin kolarin voit katsoa jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja