Mainos

Menossa kylään jouluna? Huomioi nämä seikat

Joulu on juhla, johon monissa perheissä kuuluu sukulaisten luona kyläily. Jos olet kyläilevä osapuoli, lue nämä vinkit ennen kyläilyä.

Avoimet ovet

Etukäteen: Selvitä jo etukäteen ovatko myös lapset tervetulleita ja miten kylään on tarkoitus pukeutua. Vaikka kyseessä on avoimet ovet -kutsu, kerro jo etukäteen, jos aiot saapua paikalle. Näin kylään kutsujat osaavat varata sopivasti tarjottavaa.

Tuliaiset: Älä vie tuliaisiksi kukkakimppua, vaan valitse mieluummin kukka-asetelma, joka kestää joulupyhien yli ja ilahduttaa koko talven. Myös punaiset jouluomenat ja klementiinit ovat hyvä tuliainen.

Kylässä: Älä tulkitse avoimet ovet -kutsua liian kirjaimellisesti. Pysyttele olohuoneessa tai siellä, mihin isäntä tai emäntä sinut johdattaa. Älä lähde vaeltelemaan makuuhuoneisiin tai muualle itseksesi.

Viikonloppu anoppilassa

Etukäteen: Selvitä onko anoppilaan tulossa muitakin vieraita ja onko tarkoitus vaihtaa lahjoja.

Tuliaiset: Anopille tuliaiseksi sopii jouluinen kukka-asetelma tai itse leipomasi kakku. Apelle taas hyvä lahja voi olla esimerkiksi lahjakortti parturiin.

Kylässä: Jos olet uusi perheenjäsen, kysele anopilta ja apelta heidän joulutraditioistaan. Voit jakaa heidän kanssaan jonkun hyvän joulureseptisi. Anna jossain vaiheessa puolisosi viettää aikaa keskenään vanhempiensa kanssa.

Viikko sukulaisten luona

Etukäteen: Kaukaa tulevat sukulaiset voivat viettää jopa viikon kyläilemässä. Selvitä keitä muita sukulaisia kyläpaikkaan on tulossa. Tarjoudu tuomaan ruokia mukanasi tai laittamaan niitä paikanpäällä. Tarjoudu myös ottamaan omat lakanat mukaan.

Tuliaiseksi: Viherkasvi, kauniita keittiöpyyhkeitä, saippuaa, lautasliinoja tai jotain itse leipomaasi jouluista herkkua.

Kylässä: Auta kotitöissä. Käyttäydy vieraan tavoin, ja korjaa aina omat jälkesi. Käy välillä perheesi kanssa ulkoilemassa, niin isäntäperhe saa hieman omaa aikaa.

Uusivuosi kylässä

Etukäteen: Selvitä uudenvuodenjuhlien pukukoodi.

Tuliaiset: Aamiaiskori, johon voit laittaa esimerkiksi teetä, kahvia, hedelmiä ja muffinsseja. Myös kuohuviinipullo sopii hyvin tuliaiseksi, mikäli tiedät saajan käyttävän alkoholia.

Kylässä: Uudenvuodenjuhlissa tunnelma on tärkeintä. Jos emäntä tai isäntä haluaa kaikkien vieraiden käyttävän sateenkaarenvärisiä juhlahattuja, niele ylpeytesi ja käytä sellaista. Jos taas olet menossa naamiaisiin, loihdi itsellesi naamiaisasu.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.