Menikö valtiovierailu ohitse? Katso videolta presidentti Putinin ja Niinistön tapaamisen huippuhetket!

Tältä näytti Vladimir Putinin päivän mittainen valtiovierailu tiivistettynä 1:18

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Suomessa eilen. Hän tapasi työvierailullaan presidentti Niinistön. Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden lisäksi keskustelunaiheina olivat alueelliset ja kansainväliset kysymykset.

Putin saapui Suomeen noin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä.

Lentokentällä häntä olivat vastassa useita turvamiehiä ja mittava autosaattue kuljetti hänet Presidentinlinnaan, jossa hän tapasi Sauli Niinistön

Presidentit kekustelivat suljettujen ovien takana. Keskustelua seurasi tiedotustilaisuus, joka alkoi lopulta noin kello 18.00 ja kesti tunnin verran. 

Tiedotustilaisuuden alussa presidentti Niinistö kutsui Venäjän presidenttiä tuttavallisesti Vladimiriksi. 

Molemmat valtionjohtajat kehuivat Suomen ja Venäjän hyviä välejä. Keskusteluiden pääaiheiksi nousivat Ukrainan tilanne, Arkangelin räjähdys sekä Moskovan mielenosoitukset. 

Tiedotustilaisuuden jälkeen presidentit nousivat Kauppatorilla Kultaranta VIII -alukseen, joka on presidentin edustusvene. Vene kuljetti heidät illalliselle Suomenlinnaan, jossa menuun kuului kotimaista järvikalaa, maa-artisokkakeittoa sekä heinäsorsan rintaa keltavahverokastikkeessa. Jälkiruokana tarjottiin tuoreita Kultarannan marjoja ja mesimarjasorbettia.

Poliisi tiedotti tapahtumista pitkin päivää. Mielenosoituksia oli neljä ja ne sujuivat rauhallisesti. Presidentin autosaattueista oli jonkin verran haittaa liikenteelle. Lisäksi laivaliikenne seisoi jonkin aikaa vierailun vuoksi.

Venäjän presidentin autosaattue lähti kohti lentokenttää myöhään keskiviikkoiltana.

Lue myös:

    Uusimmat