Putinin vierailu vaikuttanut myös laivaliikenteeseen – aluksilla vaikeuksia saada satamalupaa: "Vierailun ei pitänyt vaikuttaa"

Venäjän presidentti Vladimir Putin astui Suomen kamaralle 4:40

Presidentti Putinin vierailun ei pitänyt alun perin vaikuttaa laivaliikenteeseen, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan satamalupia ei ole myönnetty kaikille aluksille.

Viking Xpressillä tulossa ollut nainen kertoo MTV uutisille, että laivan piti olla satamassa puoli kahdeksalta illalla.

Puolen jälkeen se oli kuitenkin yhä Kustaanmiekan edustalla meren puolella. Matkustajille ei kerrottu syytä aikataulun viivästymisestä.

Presidentit Putin ja Niinistö olivat noihin aikoihin saapumassa Suomenlinnaan.

– Tarjoilijat sanoivat, että kaikki muutkin alukset joutuvat nyt pyörimään ja odottelemaan merellä, kun satamalupia ei anneta presidenttivierailun takia. Aluksi asiasta ei ollut virallista tietoa, mutta lopulta kuulutettiin, ettei saada satamalupaa.

Matkustajat olivat ihmetelleet viivästyksen syytä ja informaation vähäisyyttä.

– Ihmiset ihmettelivät ja kysyivät ja olivat vähän ihmeissään, mitä satamassa odottaville vastaan tulleille ihmisille pitäisi ilmoittaa. Oli myös huumoria, että toivottavasti presidentit syövät nopeasti jos koko illallisen ajan joudutaan täällä merellä olemaan, matkustaja kertoo MTV Uutisille.

Vierailun ei pitänyt vaikuttaa

Helsingin sataman viestinnästä kerrotaan, että Venäjän presidentin vierailun ei alun perin pitänyt vaikuttaa laivaliikenteeseen.

Satamamestari Antti Pulkkinen kertoo, että viranomaiset ovat ilmoittaneet vasta tämän päivän aikana laivaliikenteen mahdollisista viivästyksistä.

– Tässä tapauksessa voi olla, että viranomaset sulkevat merialueita ja ovat antaneet ohjeita laivoille.

Lue myös:

    Uusimmat