Menikö Nuorten Leijonien valmennus pelaajien kanssa jopa henkilökohtaisuuksiin erätauolla? – "Ruotsi putosi ihan täysin kyydistä"

Miten Nuoret Leijonat onnistui viemään voiton? Live pui jännittävän Suomi–Ruotsi-pelin käänteet ja kertoo, millainen vastustaja on USA 6:08
C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen tiivisti Nuorten Leijonien nousun taustat MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen nopea ryhtiliike MM-puolivälierän 0-2-tappioasemassa Ruotsia vastaan kääntyi nopeasti Nuorten Leijonien täydeksi hallinnaksi. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ihasteli äkillistä käännettä.

Suomi eteni Kanadan Edmontonissa pelattavien MM-kisojen välieriin 3-2-voitolla Ruotsista. Avauserän jälkeen tilanne näytti kuitenkin pahalta, kun keltasiniset olivat karanneet jo kahden maalin karkumatkalle.

Toiseen erään jäälle tuli kuitenkin raivoisan nälkäinen leijonalauma, joka oli kaikkea muuta kuin ottelun alussa arkaillut ja hermoillut ryhmä.

– Se oli tosi vaikea tilanne suomipojille, mutta erätaukohan jääkiekossa aina kaiken muuttaa voi, C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen totesi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Mitä sitten tapahtui kulisseissa ensimmäisen erätauon aikana. Lehkonen epäilee päävalmentaja Antti Pennasen valmennusryhmän menneen mahdollisesti jopa harmaalle alueelle keinovalikoimassaan.

– En tiedä, mitä käärmekeittoa. Ollaanko menty valmennuksen kannalta jopa vähän pelaajien henkilökohtaisiin tunteisiin ja haettu niin sanottu miesmäinen peli sieltä esiin, koska sen jälkeenhän Suomi oli kuskin paikalla koko aika, Lehkonen arveli.

– Kiekot napsahtivat kyllä tosi äijämäisesti lavasta lapaan. Kiekoton työ oli erittäin repivää, kontaktihakuista ja maksimaalisella vauhdilla, niin Ruotsi putosi kyllä ihan täysin kyydistä.

– Sen takia kahdessa viimeisessä erässä oli vain ajan kysymys, koska Ruotsi putoaa kokonaan kyydistä, ja aika viime tinkaanhan se menikin kiistatta, Lehkonen totesi.

Nuoret Leijonat kohtaa maanantain ja tiistain välisen yön välierässään Yhdysvallat. Toisesta loppuottelupaikasta pelaavat Kanada ja Venäjä.

Lue myös:

    Uusimmat