Menestysteoksen tehnyt kirjailija väitti sairastavansa syöpää – todellisuus oli jotain aivan muuta

Syöpä kuolinsyynä yleistyy 1:26
Syöpä yleistyy kuolinsyynä ympäri maailman.

Tunnettu kirjailija Dan Mallory myönsi valehdelleensa sairastavansa aivosyöpää, kertoo BBC. Hänet tunnetaan The Woman in the Window -teoksesta, joka on kirjailijan menestynein teos. Mallory kirjoitti kyseisen menestystrillerin salanimellä A. J. Finn

New Yorker syytti Dan Malloryn valehdelleen yksityiselämästään. Lehti väitti, että Mallory oli toistuvasti kertonut kollegoilleen sairastavansa diagnosoitua aivosyöpää.

New Yorkerin artikkelissa väitettiin Malloryn myös sanoneen, että hänen äitinsä ja veljensä kuolivat syöpään. Vaikka hänen äitinsä sairastikin syöpää Malloryn ollessa teini-ikäinen, sekä Malloryn äiti että veli ovat edelleen elossa.

"Se oli arkaluontoisin salaisuuteni"

Amerikkalaiskirjailija kirjoitti New Yorker -lehdelle vastineen, jossa hän valaisee tilanteen taustoja.  

– On käynyt ilmi, että olen menneisyydessäni antanut muiden luulla, että minulla on fyysinen sairaus psyykkisen sijaan, Mallory pohjustaa.

– Äitini taisteli aggressiivista rintasyöpää vastaan, kun olin teini-ikäinen. Se oli nuoren elämäni käännekohta.

– Tunsin suurta häpeää psykologisen kamppailuni vuoksi – se oli pelottavin ja arkaluontoisin salaisuuteni, Mallory paljastaa. 

Dan Mallory valehteli sairastavansa aivosyöpää, koska halusi viedä huomion toisaalle: todellisuudessa hän sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Masennusta, harhoja ja muistiongelmia

Hän kertoi olleensa kauhuissaan siitä, mitä muut ajattelisivat hänestä, jos saisivat tietää hänen mielenterveysongelmistaan.

Monien vakavasta bipolaarisesta häiriöstä kärsineiden tapaan hän kärsi muun muassa masennuksesta, harhoista sekä muistiongelmista. Asian peittely tuntuikin olevan helpoin vaihtoehto.

– On kauhistuttavaa, että olen monissa tapauksissa tehnyt ja sanonut jotain sellaista, mitä en tavallisesti niissä tilanteissa tekisi, Mallory kauhistelee. 

Pyysi valehteluaan anteeksi 

Yhdysvaltalaiskirjailija kertoi New Yorker -lehdelle, ettei hänen tavoitteenaan ollut nostaa markkina-arvoaan tai hyväksikäyttää ketään.

– Olen pahoillani, jos olen käyttänyt hyväkseni muiden asemaa. Se ei ollut tarkoitukseni, epätoivoisesta tilanteestani huolimatta.

HarperCollins UK:n tiedottaja oli yhteydessä The Bookseller -lehteen tapahtuneen tiimoilta.

– Emme kommentoi työntekijöidemme tai kirjoittajien henkilökohtaista elämää. Ammatillisella tasolla Dan on arvostettu toimittaja, ja The Woman in the Window – Sunday Timesin parhaiten myynyt teos – puhukoon puolestaan, tiedotteessa todetaan.

Dan Malloryn edustaja vahvisti lausunnon BBC Newsille.

Lue myös:

    Uusimmat