Meneekö tämä leikki jo liian pitkälle? MM-maratoonarilta hyytäviä sanoja kilpailijan tilasta – "Hän näytti kuolleelta"

Dohan maratonin olot iskivät vasten kasvoja: Anne-Mari Hyryläinen pyörätuoliin, Alisa Vainio tarvitsi apua 0:26
Dohan MM-maratonin olot iskivät rajusti vasten kilpailijoiden kasvoja.

Naisten MM-maraton otti Dohan brutaaleissa olosuhteissa veronsa. Täysin romahtanut ruotsalaisjuoksija Cecilia Norrbom iski kilpailun jälkeen pöytään sellaista tekstiä, että vähempikin pysäyttäisi.

Lämpötilan huideltua yli 30 asteessa ja ilmankosteuden kivuttua yli 70 prosenttiin maratonilla kävi kato karulla tavalla. Matkaan lähteneistä 68 juoksijasta 28 jättikin lopulta leikin kesken. Yksi heistä oli Ruotsin Norrbom.

Ruotsalaisen jalat pettivät 25 kilometrin jälkeen alta, ja hän romahti täysin uupuneena maahan. Norrbomia kyyditettiin sekä golfautolla että pyörätuolilla lääkintätelttaan hoidettavaksi.

– Se näyti pahemmalta kuin se oli. Tunsin vain, etten pystynyt enää kannattelemaan kroppaani, polveni värisivät ja jalkani pettivät, Norrbom sanoi Aftonbladetille.

– En ollut peloissani, mutta se oli epämiellyttävää. En vain pystynyt jatkamaan, hän jatkoi.

Kilpailun raakuus valkeni Norrbomille entistä kouriintuntuvammalla tavalla lääkintäteltassa.

– Siellä oli brittejä, jotka tärisivät. Sinne tuli lopulta kanadalainen (Sasha Gollish), joka näytti lähes kuolleelta. Hän oli tajuttomana ja joutui tiputukseen, se tuntui karulta, Norrbom kuvaili.

Suomalaiset Anne-Mari Hyryläinen (19:s) ja Alisa Vainio selviytyivät maaliin, mutta kilpailun raakuus näkyi heissäkin. Hyryläistä jouduttiin kuljettamaan pyörätuolilla ja Vainio tarvitsi tukea pysyäkseen pystyssä.

Lue myös:

    Uusimmat