Melbournen olympialaisten sankari Morrow kuoli 84-vuotiaana

Melbournen olympialaisissa vuonna 1956 loistanut pikajuoksija Bobby Joe Morrow kuoli lauantaina 84-vuotiaana. Yhdysvaltalainen Morrow saavutti Melbournessa 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kultamitalit.

San Beniton koulupiiri, joka on nimennyt jalkapallostadioninsa Morrow'n mukaan, esitti suruvalittelunsa lauantaina Facebookissa ja kertoi Morrow'n perinnön elävän ikuisesti teksasilaiskaupungissa.

Melbournessa Morrow liittyi Yhdysvaltojen toisen urheilusuuruuden Jesse Owensin rinnalle, kun hänestä tuli toinen mies, joka on voittanut 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kullat samoissa olympiakilpailuissa. Myöhemmin tähän ovat pystyneet yhdysvaltalainen Carl Lewis ja jamaikalainen Usain Bolt.

Sports Illustrated -lehti valitsi Morrow'n vuoden 1956 urheilijaksi. Hän jätti taakseen baseball-sankari Mickey Mantlen ja nyrkkeilijä Floyd Pattersonin.

Morrow lopetti urheilu-uransa vuonna 1958 mutta yritti paluuta vielä vuoden 1960 olympialaiset mielessään. Hän ei kuitenkaan päässyt mukaan Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja