Mel Gibson pääosasta kulttielokuvassa: Sain roolin kertomalla vitsin

AVA Elokuvana nähdään lauantaina klo 22.30 nuoren Mel Gibsonin tähdittämä Mad Max 2 - Asfalttisoturi.

Kulttimaineen saavuttanut Mad Max 2 - Asfalttisoturi on tulevaisuudenkuvaus maailmasta, josta loputtomien sotien seurauksena polttoainevarannot ovat huvenneet tyystin ja aavikolla ajelevat joukkiot taistelevat viimeisistä polttoainetilkoista itse kyhättyihin menopeleihinsä.

Mad Max 2 - Asfalttisoturi ilmestyi vuonna 1981, ja se oli kallein Australiassa siihen mennessä tehty elokuva. Pääroolissa nähdään nuori MelGibson. Sarjan muita osia ovat ennen kakkososaa tehty Mad Max ja sarjan kolmas elokuva Mad Max - ukkosmyrsky.

Koska Gibson oli Yhdysvalloissa elokuvan julkaisuaikaan melko tuntematon tähti, häntä ei esitelty elokuvan trailereissa – ne keskittyivät takaa-ajoihin ja toimintakohtauksiin!

Gibson kertoo saaneensa Maxin roolin kerrottuaan ohjaaja GeorgeMillerille vitsin.

– Kävelin sisään ja hän pyysi minua kertomaan vitsin. Tein niin ja sain työn, mies kuvaili tilannetta MTV.comille.

Kyseistä kaskua hän ei valitettavasti enää muista.

– Siitä on 30 vuotta. Olen sen jälkeen tuhonnut muutaman aivosolun, mies veisteli.

Vaikka elokuvan maailma näyttää läkähdyttävältä, kuvauspaikalla oli todellisuudessa kylmä. Gibsonin kerrotaan viettäneen ottojen väliset ajat peittojen alla palellen. Vuonna 2009 Gibson vitsaili Music Televisionille, ettei enää ole Mad Maxin veroinen pahis.

Nähdäänkö vielä neljäs Mad Max?

Mad Max -elokuvasarjan neljännestä osasta puhuttiin paljon, mutta sen tekeminen viivästyi.

– Puhuimme projektista kymmenen vuotta sitten. Halusin tehdä sen, mutta sitten kävi niin, että budjetti venyi. Se oli hullua. Toivon todella, että he ovat muuttuneet realistisemmiksi asian suhteen, Gibson totesi aiheesta Coming soon -nettisivulle vuonna 2012.

Mad Max: Fury Road -elokuva oli post production -vaiheessa vuonna 2012. Sen pitäisi ilmestyä vuonna 2014, jolloin sarjan edellisen elokuvan ilmestymisestä on kulunut 26 vuotta!


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: IMDB, Coming soon, MTV.com

Kuvat: Getty Images, elokuvasta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja