Meikkivoiteiden aurinkosuoja

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, minkälainen on hyvä yo-meikki, mikä on meikkivoiteiden aurinkosuoja ja kuinka mustat silmänaluset saa pois.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Aurinkosuoja meikkivoiteessa

Kesä lähestyy. Missä Nivean meikkivoiteissa on aurinkosuoja ja ovatko ne tarpeeksi tehokkaita suojaamaan ihoa auringolta?

Riian vastaus:

Hei! Kaikissa Nivean meikkivoiteissa on suojakerroin. Pitkäkestoisessa Ideal Finish meikkivoiteessa se on 8, Beauty Lift suojaavassa ja aikuiselle naiselle sopivassa meikissä 10. Muissa meikkivoiteissa on ns. kaupunkisuoja, eli suojakerroin on noin 4 - 6.

Meikkivoiteen suojakerroin riittää silloin, kun et ota aurinkoa, vaan käyskentelet ulkona tai liikut kaupungilla. Jos oleilet useamman tunnin auringossa, kuten merellä, rannalla tai vaikka golfkentällä, suosittelen aurinkosuojavoidetta kasvoille ja vartalolle.

Yo-meikki

Hei, edessä on omat ylioppilasjuhlat, ja olen miettinyt pääni puhki millaisen meikin haluaisin. Minulla on vihreänharmaat, suhteellisen vaaleat silmät ja mustat hiukset, jotka tulevat korkkiruuvikiharoille. Mekkoni on pohjaväriltään musta, mutta siinä on runsaasti turkooseja ja valkoisia kukkia.

Lähinnä luomivärin valinta on tuottanut hankaluuksia, olen kokeillut turkoosia, mikä ei omasta mielestäni sovi silmieni väriin ja on liian räväkkä YO-meikiksi. Olen kokeillut vaaleaa persikkaa ja ruskeaa, mutta ne taas eivät sovi oikein mekkoon. Ja olen myös kokeillut mustavalkoista meikkiä, mutta olen miettinyt, onko se liian tumma. Lisäksi minua mietityttää kuinka paljon luomiväriä kannattaa laittaa, koska haluaisin pitää meikin melko luonnollisena.

Riian vastaus:

Moikka. Huoliteltu, mutta sopivan luonnollinen tyyli sopii juhlapäivään erinomaisesti. Hyvä luomiväripaletti yo- lookkiisi voisi olla Nivean Creative Eyes Pure Diamond Trion sävy 478 Galatic Blacks. Levitä vaalein sävy koko liikkuvalle luomelle. Tee mustalla luomivärillä rajaus aivan ripsen tyveen. Pehmennä rajausta utuiseksi keskimmäisellä, helmiäisharmaalla värillä. Pidä siis silmämeikki muuten vaaleana, mutta rajaa silmät pehmeästi, mutta tarpeeksi tummalla, jotta katseesta tulee intensiivinen. Levitä ripsiin vedenkestävää Volume Nanodefinition ripsiväriä. Käytä huulille asuusi sopivaa kiiltoa, esim. Volume Shine Glacé kiillon sävyä 30 Mousse.

Hiustenvärin valinta

Hei! Haluaisin tietää minkä väriset hiukset minulle minulle kävisi. Silmäni ovat sinivihreät ja harmahtavat hiukan. Ihoni punertaa poskista, kulmakarvat ovat vaaleat ja hiukset blondit. Kävisikö minulle tummanruskeat hiukset? Ja ajattelin niihin vähän sekaan jonkunlaista vaaleampaa ruskeaa. Pitäisikö sitten vaaleat kulmakarvatkin laittaa saman tien tummemmiksi?

Onko Nivean vedenkestävä meikinpoistoaine ei-nestemäistä? Ja onko keinoa kasvattaa kynnet pidemmäksi ja kestävämmäksi?

Riian vastaus:

Lämmin vaaleanruskea voisi olla ihonsävyysi kiva hiustenväri. Älä värjää tukkaasi heti tummanruskeaksi, koska voit pikku hiljaa tummentaa sitä asteittain, ja näin värin pysyvyyskin on parempi. Raidoitus kuulostaa myös kivalle idealle. Monivärisyys antaa kutreille runsautta ja tekee väristä mielenkiintoisemman.

Gentle Waterproof Eye Make-Up Remover -silmämeikinpoistoaine on koostumukseltaan maitomainen. Laita se silti vanulappuun ja pyyhi meikki pois silmistä kevyesti. Tuote puhdistaa tehokkaasti ja sopii herkillekin silmille.

Löydät Nivean kynsilakkahyllystä Manicure Naturals Strong & Pastel tuotteen. Tämä pastellin sävyinen lakka, jossa on valittavana neljä eri sävyvaihtoehtoa, vahvistaa ja suojaa hauraita kynsiä. Testaa.

Koska kauneus tulee myös sisältä päin, esimerkiksi piivalmiste sisäisesti nautittuna on hyvä apu vahvistamaan hiuksia, kynsiä ja ihoa. Käy luontaistuotekaupassa ja pyydä asiantuntijalta apua ongelmaasi.

Valkopäiset finnit iholla

Minulla on leuassa pieniä ihonalaisia ja valkopäisiä finnejä jotka eivät lähde millään puhdistusaineella pois. Ne eivät muuten näy jos ihoa ei pingota mutta ärsyttävät silti. Miten ne saisi pois? Ihoni on myös todella herkkä, kuiva ja lohkeileva, ja finnejä tulee todella helposti. Mikä kosteusvoide olisi hyvä iholleni?

Riian vastaus:

Ihosi kaipaa kosteutta, ei rasvaa. Kun iho on pinnasta kuiva, mutta siihen tulee kuitenkin näppyjä, se janoaa kosteutta. Testaa voiteeksi Moisturising Day Care -kosteusvoidetta. Se on kevyt ja nopeasti imeytyvä kosteusvoide, joka kosteuttaa pitkäkestoisesti ja suojaa herkkää ihoasi. Sen sisältämä suojakerroin 8 antaa ns. kaupunkisuojan iholle aurinkoa ajatellen.

Älä huoli finneistä, uskon että saat ihosi kuntoon kunhan saat sen tasapainoon taas. Käynti kosmetologilla voisi jossain vaiheessa kuitenkin olla paikallaan. Ammattilaisen tekemä kasvohoito ravitsee ihoa ja pienet näpyt poistuvat samalla.

Mustat silmänaluset pois

Miten saisin pois mustat silmänaluset, sillä ne vaivaavat minua kovasti? Kiitos etukäteen ja hauskaa kesän odotusta.

Riian vastaus:

Tummille silmänalusille erinomainen apu on Perfect Cover -peitevoide. Sen sisältämät valoa heijastavat pigmentit kirkastavat ihoa silmien alta sekä häivyttävät ja peittävät tummuutta pois. Kannattaa kokeilla.

Meikkivoide vaiko ilman?

Hei Riia! Tulin kysymään neuvoa meikkivoiteeseen liittyen. Olen 16-vuotias ja tähän mennessä en ole käyttänyt ihollani kuin puuteria. Nyt olisin halukas kokeilemaan meikkivoidetta, mutta onko se tarpeen?

Ihoni T-alueet ovat aika täyteen ympätty mustapäillä, joita valitettavasti en ole saanut irti edes Nivean puhdistuslapuilla. Iho on sekaiho.

Olisiko tällaiselle iholle sopivaa meikkivoidetta (mielellään mineraali)? Millainen koostumus meikkivoiteessa täytyisi olla tällaiselle iholle?

Riian vastaus:

Voit tasoittaa kevyesti ihoasi Stay Real Compact -meikkipuuterilla. Siinä on siis samassa tuotteessa sekä meikkivoide että puuteri. Et tarvitse muuta kuin tämän yhden helpon tuotteen. Saat meikkipuuterilla ihosta luonnollisen, mutta tasaisen. Pakkauksessa on mukana meikkisieni, jolla meikkipuuteri on kätevä levittää.

Riippuvat ripset

Hei Riia! Suurin ongelmani on suorastaan riippuvat ripset. Ripseni ovat hyvin pitkät mutta melkein peittävät silmäni jos en niitä taivuta. Kuitenkin jokaisella taivutuskerralla lähtee irti ripsiä, vaikka yrittäisinkin hyvin hellävaraisesti ja varovasti. Ripseni eivät kuitenkaan aina ole olleet näin alaspäin suuntautuneet, ainakaan silloin kun en vielä ripsiäni taivutellut (muutamia vuosia sitten). Kävin kosmetologilla kestotaivuttamassa ne, mutta eroa ei näkynyt lainkaan. Voiko ripsivärillä tai jatkuvalla taivuttamisella olla osaa ongelmaani?

Riian vastaus:

Suorille ripsille kannattaa kokeilla ripsipermanenttia. Sen lisäksi joutuu kuitenkin varmasti myös taivuttamaan ripset. Satsaa hyvään ripsentaivuttajaan, huomaat varmasti eron edullisemman ja hieman kalliimman merkin välillä. Suosi myös vedenkestävää maskaraa, jotta taivutus ripsissä pysyy mahdollisimman pitkään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat