Meikkivoide kuivalle iholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, minkälainen meikkivoide sopii kuivalle iholle, kuinka peittää finnit ja minkälainen meikki käy parhaiten vihreänruskeille silmille.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Pigmenttimuutosten peittäminen

Minulla on säärissä ruskeita länttejä, olisiko maksaläiskiä? Kun laitan itseruskettavaa, nämä läntit vain tummuvat entisestään. Jos rusketun, niin käy myös. Miten saan nämä läntit vaalenemaan tai pois kokonaan ilman että sääreni olisivat kalpeat kuin kalkkilaivan kapteenin?

Riian vastaus:

Koska en näe ihoasi, en osaa aivan varmuudella sanoa mitä nämä ruskeat läntit ovat. Veikkaan kuitenkin, että ne ovat pigmenttimuutoksia jotka eivät vaalene tai poistu iholta lainkaan.

Suosi kevyesti ihoa päivettäviä tuotteita, jolloin saat luonnollisen rusketuksen säärille muutamalla käyttökerralla. Nivean Summer Beauty sarjasta löytyy tuote joko vaalealle tai tummalle iholle. Uskon että tällaisella kevyesti väriä antavalla voiteella lopputuloksesta tulisi tarpeeksi luonnollinen eivätkä läntit ihollasi tummuisi liikaa. Kokeile!

Silmämeikki vihreänruskeille silmille

Hei! Minulla on oliivinvihreät silmät joissa on myös ruskeaa. Minkälainen luomiväri ja rajaus sopisi niihin?

Riian vastaus:

Testaa erilaisia luumun, liilan ja roosan vivahteita. Myös kulta, kupari ja pronssi ovat omiaan oliivinsävyisille silmille. Rajaukseksi voit käyttää mustaa tai hyvin tummanruskeaa kajalia tai eyelineria.

Mustalla meikkikynällä silmän sisäpuolelle tehty rajaus korostaisi myös upeasti silmän erikoista väriä.

Luomien peittäminen kasvoilta

Minulla on paljon luomia naamassa ja haluaisin etteivät ne näy. Siksi käytän ihollani paljon meikkiä. Tiedätkö mitään todella hyvää peittävää meikkivoidetta? Vai mitä minun pitäisi tehdä?

Riian vastaus:

Luomet peittyvät aika huonosti meikkivoiteella ja puuterilla. Voit toki käyttää erikseen vielä peitevoidetta ja tuputella sitä sormilla luomien päälle meikkivoiteen levittämisen jälkeen.

Paksu meikki ei kuitenkaan näytä kivalta eikä ole kovin muodikastakaan, joten suosittelen sinua korostamaan persoonallisuuttasi, ja antamaan luomien näkyä reilusti meikin alta.

Meikkivoiteen korvaaja

Olen 15-vuotias. Voisiko meikkivoiteen sijasta käyttää vain päivävoidetta ja puuteria? Tahtoisin jättää meikkivoiteen pois käytöstä, koska olo on tunkkainen, vaikka käytän todella vähän meikkivoidetta ja lisään puuteria isolla sudilla. Punastelen myös paljon, joten onko päivävoidetta joka sopisi punoittavalle iholle? Young-sarjan päivävoide on minulle liian tumma.

Riian vastaus:

Hei! Voit toki käyttää vain päivävoidetta ja puuteria meikiksi kasvoilla. Jos tarvitset lisäpeittävyyttä, levitä tarvittaessa Nivean Stay On Cover Stick peitevoidetta poskipäille himmentämään punoitusta tai vaikka häivyttämään näppyjä. Sensitive-linjan tuotteet hillitsevät ihon punoitusta. Suosittelen sinua kokeilemaan herkän ihon tuotelinjaa päivittäiseen puhdistukseen ja kosteutukseen.

Kuivan ihon meikkivoide

Itselläni on kuiva iho. En ole löytänyt sopivaa meikkivoidetta. Mikä olisi siihen sopiva?

Riian vastaus:

Kuivalle iholle ihanteellinen meikkivoide on Nivean Beauty Lift. Se suojaa ihoa, kosteuttaa tehokkaasti ja peittää juuri sopivan luonnollisesti. Meikkivoide sisältää myös suojakertoimen 10. Kokeile!

Varjostusvärin käyttö

Mistä voisin löytää hyvän ja kohtuuhintaisen varjostusvärin? Voiko varjostuksiin käyttää muita tuotteita kuin siihen erityisesti tarkoitettuja? Jos voi, niin mitä?

Riian vastaus:

Varjostusväriksi sopii tummempi meikkivoide tai vaikka mattapintainen aurinkopuuteri. Meikatessa voi toki käyttää mielikuvitusta, eli jos löydät sopivan ja mattapintaisen luomivärisävyn joka toimii myös varjostuksena, ota iso sivellin ja sipaise sitä poskiluun alle varjostamaan kasvoja. Kokeile!

Finnit ja arvet piiloon

Terve! Olen vastikään tutustunut mineraalimeikkeihin. Ihoni on rasvaistakin rasvaisempi ja tähän mennessä kaikki muut meikit ovat antaneet armonaikaa korkeintaan 3-4 tuntia ennen kuin iho kiiltää kuin hopealusikka. Mineraalit pitävät ihon muuten nättinä, mutta kaipaisin ohjetta, miten saan finnit ja vanhat finnien arvet piiloon?

Riian vastaus:

Hei! Voit käyttää mineraalimeikkivoiteen kanssa peitevoidetta ja valokynää, mutta jos käyttämäsi tuote on puuterimainen, levitä ne kasvoille ensin, heti kosteusvoiteen levittämisen jälkeen. Siis peitä ensi näpyt ja arvet ja levitä sitten vasta mineraalimeikkivoide. Näin saat lopputuloksesta tasaisen ja kauniin.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat