Meikkaavaa miestä karsastetaan

Puuteria, kajalia, meikkivoidetta – myös miehelle? Kysyimme lukijoiltamme, saako mies meikata. Lue yllättävä tulos!

Helmi kysyi lukijoiltaan, saako mies meikata, vai onko ehostaminen naisten hommaa. Lähes 500 vastaajaa kävi kertomassa mielipiteensä.

43 prosenttia vastanneista olisi antanut miehen puunata itseään juhlia varten, muttei mielellään muuten. 33 prosenttia totesi, että mies saa laittaa deodoranttia, muttei juuri muuta. Vain hieman yli 23 prosenttia vastanneista olisi sallinut miehelle meikit, voiteet ja muut pakkelit.

Saako mies sitten ehostaa vai ei? Lue lukijoiden mielipiteitä alta!

Mies ei saa meikata

– Nainen meikkaa, itsekin, mutta voisin kuvitella olevani mustis jos mies meikkaisi. Näin kai se olisi.

– Meikatkoon niin paljon kuin tahtoo, mutta mun oma mies ei meikkaa. Mä tahdon MIEHEN, en toista naista asuntooni läträämään meikeillä. Olisi yhtä meikkivertailua koko elämä, yäk!

– Itsestään saa ja pitää pitää huolta, mutta meikkaava mies ei oikein tunnu mieheltä. Eri asia on, jos tekee töitä kameran edessä tai muualla. Silloin pieni ehostus on vain hyväksi.

– Luonnollinen mies on kaikkein komein!

– Ei komea suomalainen mies tarvitse muuta kuin suihkun ja dödöä, niin valmis on vaikka mihin.

– En oikeastaan innostu miehistä, jotka ehostavat enemmän kuin minä itse. Tuntuisi oudolta jakaa elämäni miehen kanssa, joka viettää enemmän aikaa peilin edessä ja kosmetiikkaosastolla kuin minä... Metroseksuaalit on okei, mutta meikkaaminen on aivan ehdoton ei miehillä!

– Mun mielestä on ihan ok, jos mies esimerkiksi huonon ihonsa takia yrittää sitä joillain voiteilla ym. peittää, mutta olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että se riittää.

– Ei mies tarvitse muuta kuin dödöä vähän. Kaikki muu on mielestäni meikkaamista, tietysti hieman ammun yli, kuten on tapani… Itse en omista edes kampaa. Kukin tyylillään.

– Kyllähän mies saa laittaa vaikka mitä tököttiä itseensä, mutta kunnon äijä ei semmoiseen sorru. Oma mieheni laittaa suihkun jälkeen dödöä ja hyvin hillitysti hyvää tuoksua korvan taakse ja hiuksiin hiuslakkaa, jottei tukka mene ekassa tuulessa sekaisin. Muutenhan sitä alkaa muistuttaa jotain kasarihevaria...

Kyllä mies saa meikata!

– Mielestäni mies saa ehostaa itseään kohtuullisessa määrin, kunhan ei näytä liian meikatulta. Ihmisiä ne miehetkin ovat virheineen ja iho-ongelmineen. Meikkaaminen ei ole enää mikään naisten yksinoikeus. Siisti KEVYT meikki, esimerkiksi ihon pahimpien virheiden ja tummien silmänalusten häivyttäminen ja omien parhaiden puolien korostaminen on kohteliasta myös muita ihmisiä kohtaan. Siististi puettu, hyväntuoksuinen, huoliteltu ja hyvän maun mukaan ehostettu mies on komeaa katseltavaa. Liika meikki ei sovi yhdellekään miehelle, kuten ei myöskään yhdellekään naiselle.

– Mitä väliä sillä on? Mies on silti mies, kunhan käyttäytyy kuin mies. Naiset saavat käyttää miesten vaatteita ja se on "cool", mutta miehet eivät saisi itsestään pitää huolta? Moni on sanonut, että hyväntuoksunen mies on puoleensavetävä – ja näin ollen, ehostan itseäni. Siistin partani ja pidän sen lyhyenä, mutten sänkenä, dödöt ja hajuvedet päälle, sekä kasvojenhoitotuotteita. Ja ajoittain peitän aknen jättämät jäljet meikillä, kun itsetunto-ongelmat iskevät.

– Mielestäni mies voi laittaa itseään ihan samalla lailla kuin nainenkin, ei tietty yhtä paljon meikkiä, mutta perus kasvovoiteet, kevyt meikkivoide/puuteri/aurinkopuuteri? Vähän rajausta silmiin, niin ok? Kyllähän miehillekin myydään omia meikkejä, vaikka en tajua mitä eroa niissä voi olla naisille tarkoitettuihin meikkeihin? Ehkä miehet uskaltavat laittaa niitä, jos ne on todellakin tarkoitettu miehille…

– Täytyyhän sitä ulkonäköään hoitaa! Luomujätkiä näkee ihan liikaa, eivät viitsi edes partaa ajaa ja naama hilseellä vedetään pitkin kartsaa.

– Minusta oikea mies on sellainen, joka uskaltaa olla oma itsensä välittämästä mitä muut sanoo! Eli minun puolestani mies saa laittautua ihan niin paljon kuin vain haluaa, jos hän itse tuntee olonsa sillä tavoin hyväksi. Laittaudun itsekin huolella lähes joka päivä, joten se on vain plussaa jos mieskin tykkää ostella hajuvesiä, lakata kynsiään, pitää kalliita koruja ja pukeutua tavallisia suomalaisia miehiä vähän tyylikkäämmin ja paremmin.

– Mielestäni miehillä on sekä oikeus hoitaa itseään niin paljon kuin tahtovat ja velvollisuus siinä missä naisillakin tehdä itsestään "yhteiskuntakelpoinen". Tuoksuva ja pehmeäihoinen mies on aina parempi kuin haiseva ja karhea, vaikka toki kaikilla on oma makunsa. Itsestään huolta pitävä nainen saa vaatia samanlaista miestä, ja niin edelleen. Meikkaava mies ja luonnonlapsi kuitenkin varmasti löytävät kumpikin seuraa, omasta "kategoriastaan". Itselleni kelpaisi meikkaava rokkarimies aivan hyvin!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja