Prinssi Harryn odotetaan matkustavan viimein kesällä takaisin Iso-Britanniaan – lähteiden mukaan prinssi palaa kuitenkin kotimaahansa aivan yksin

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Prinssi Harry joutunee palaamaan kesällä yksin kotimaahansa Iso-Britanniaan.

Yhdysvaltoihin vuonna 2020 perheensä kanssa muuttaneen prinssi Harryn odotetaan palaavan Iso-Britanniaan kesällä 2021 juhlistamaan isovanhempiensa kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin syntymäpäiviä. Elisabet täyttää huhtikuussa 95 vuotta ja hänen puolisonsa Philipin syntymästä tulee kesäkuussa kuluneeksi sata vuotta. 

Prinssi Harryn on kerrottu suunnittelevan paluutaan Iso-Britanniaan alkukesästä, jolloin hän tapaisi kuninkaallisen perheensä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän ja herttuatar Meghan jättivät hovin elämän taakseen ja muuttivat esikoisensa Archien kanssa Pohjois-Amerikkaan. 

Daily Mail kertoo, että lähteiden mukaan Harry tulee kuitenkin todennäköisesti tekemään paluunsa kotimaahansa yksin, ja Meghanin osallistuminen matkalle on "epätodennäköistä".

Lähteet kertovat kuitenkin, etteivät pariskunnan suunnitelmat matkan suhteen ole vielä täysin selvät ja paljon riippuu yhä koronapandemian sekä matkustusrajoitusten tilanteesta tulevana kesänä. Todennäköistä kuitenkin lähteiden mukaan on, että Harry tulee lentämään kotimaahansa yksin – ilman vaimoaan tai toukokuussa 2 vuotta täyttävää poikaansa. 

Mikäli Meghan ei lähde aviomiehensä kanssa kesällä Iso-Britanniaan, on päätös lähteiden mukaan tehty "henkilökohtaisista ja käytännön syistä" eikä sen ole tarkoitettu olevan julkinen loukkaus kuninkaallista perhettä kohtaan.

Jos Meghan jää Yhdysvaltoihin, olisi päätös lähteiden mukaan kuninkaallisille virkamiehille tietyllä tavalla helpotus diplomaattisessa mielessä. 

Elisabetin syntymäpäivää juhlitaan virallisesti kesäkuussa Trooping the Colour -tapahtumassa, ja Philipin varsinainen juhlapäivä osuu samoille viikoille. Lisäksi heinäkuun alussa Harryn odotetaan osallistuvan äitinsä prinsessa Dianan muistopatsaan julkistukseen Kensingtonin palatsissa isoveljensä prinssi Williamin kanssa. 

Kuninkaallisista piireistä on kuitenkin kaikunut jo tovin huhuja ja huolia siitä, että Harryn ja Meghanin osallistuminen suuriin kuninkaallisiin perhejuhliin saattaisi viedä mediahuomiota varsinaisilta tilaisuuksilta. 

Harry ja Meghan ilmoittivat vuoden 2020 tammikuussa jättäytyvänsä kuninkaallisesta elämästään sekä velvollisuuksistaan ja muuttavansa Archie-poikansa kanssa Pohjois-Amerikkaan. Viimeistä kertaa Harry ja Meghan edustivat kuninkaallisen perheen riveissä maaliskuussa 2020, juuri ennen koronaviruksen leviämistä globaaliksi pandemiaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja