Meghan Marklen isä uskoo tyttärensä liioittelevan hovin rasismia: "Tämä koko juttu väristä ja siitä, kuinka tumma vauva on, on hevonp******"

Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle? 8:03
Prinssi Harryn ja Meghan Markel ovat olleet huomion keskipisteenä parin ilmoitettua viime vuonna erostaan brittihovista.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan kriisipalavereja on pidetty ja mukana on ollut korkea-arvoisia kuninkaallisia.Britanniassa on tänään turhaan odotettu hovin kommentteja prinssi Harryn ja Meghan Marklen kohua kirvoittaneeseen haastatteluun.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan kriisipalavereja on järjestetty ja mukana on ollut korkea-arvoisia kuninkaallisia.

Meghan Marklen isä Thomas sen sijaan on avannut jälleen sanaisen arkkunsa ja arvostellut muun muassa haastattelun ajoitusta. Hän viittasi AFP:n mukaan kuningatar Elisabetin ja tämän puolison, prinssi Philipin ikään. 99-vuotiaalle prinssille tehtiin vastikään sydänoperaatio.

Thomas Markle myös arveli, että Meghan-tytär liioitteli hovin rasismia.

– Tämä koko juttu väristä ja siitä, kuin tumma vauva on, on hevonpaskaa, Markle laukoi AFP:n siteeraaman haastattelun mukaan.

Meghan Marklen isä on valkoinen, äiti musta.

Hovilta ei herunut tukea

Meghan Marklen ja prinssi Harryn haastattelu tuli julki varhain maanantaina Suomen aikaa. Meghan kertoi juontaja Oprah Winfreyn haastattelussa, että ennen pariskunnan esikoisen Archien syntymää eräs nimeämätön kuninkaallisen perheen jäsen oli kysynyt Harrylta, kuinka tumma Archie saattaisi olla ihonväriltään. Winfrey sanoi myöhemmin Harryn täsmentäneen, että kyseinen henkilö ei ole kuningatar tai hänen puolisonsa.

Prinssi Harry puolestaan sanoi haastattelussa, että kukaan hänen sukulaisistaan ei ilmaissut tukeaan Meghanille, kun brittimedian otsikoissa ja artikkeleissa ilmeni siirtomaahenkisiä sävyjä.

– Kukaan perheestäni ei sanonut mitään noina kolmena vuotena. Se sattuu, Harry kertoi BBC:n mukaan.

Kuninkaallisen perheen kannalta erittäin kiusallista on myös, että Meghan ei kertomansa mukaan saanut apua mielenterveysongelmiinsa, vaikka sitä pyysi. Hän myönsi haastattelussa, että hänellä oli ollut jopa itsetuhoisia ajatuksia.

Meghan kertoi Winfreyn haastattelussa myös, että oli koettanut häidensä aikaan vuonna 2018 suojella vanhempiaan, mutta tunsi olonsa petetyksi, kun Thomas-isä teki yhteistyötä lehtien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat