Megatähti torstaina Porissa – tiesitkö nämä 15+2 faktaa Minoguesta?

Kylie Minogue esiintyy torstaina Pori Jazz -festivaalilla Kirjurinluodolla. MTV.fi keräsi yllättävät faktat Suomessa vierailevasta supertähdestä.

1. Minoguen etunimi Kylie tarkoittaa Australian aboriginaalien kielellä bumerangia

2. Minogue on voittanut "maailman kuumin takamus" -tittelin useampana vuotena. Tähti on paljastanut lehtihaastatteluissa, että kuuluisa takamus on korkokenkien ja hyvän valaistuksen ansiota.

3. Minoguella on varsin korkea-arvoisia faneja ympäri maailmaa. Esimerkiksi prinssi Charles fanittaa Kylietä avoimesti; hän kutsui Minoguen esiintymään St. Jamesin palatsiin Diamond Jubilee -juhlallisuuksiinsa. Myös Madonna ja Nick Cave ovat kertoneet olevansa Kylie-faneja

4. Neighbourgs-saippuasarjassa näytellyt Minogue aloitti musiikkiuransa cover-kappaleella. Vuonna 1987 julkaistu ensisinkku The Loco-motion oli alun perin Little Eva-nimisen laulajan kappale vuodelta 1962. Minoguen versio oli kuitenkin hitti: kappale oli listaykkösenä peräti seitsemän viikkoa.

5. Huikean uran musiikissa tehnyt Minogue teki debyyttinsä kesäkuussa julkaistussa San Andreas –Hollywood-elokuvassa. Minoguella on elokuvassa pieni sivurooli.

6. Minogue on paljastanut, että on yksityiselämässään täysin erilainen kuin lavalla. 

– Olen kotona hyvin siveellinen, enkä ikinä käyttäisi hotpantseja julkisesti!, Minogue kuvaili Daily Mailille toukokuussa.

7. Minogue rentoutuu vapaa-ajallaan pelaamalla golfia isänsä kanssa ja juomalla margaritoja läheisten ystäviensä ja siskonsa, laulaja Dannii Minoguen kanssa.

8. Minoguen rintasyöpädiagnoosi vuonna 2005 aiheutti Australiassa mammografiasuman. Lääkärit raportoivat, että mammografiatoimenpiteet lisääntyivät peräti 40 prosentilla – he käyttävät tästä termiä "Kylie-efekti"

9. Minogue pääsi esittämään lapsuutensa lempikappaleen, ABBA:n Dancing queenin Sydneyn olympialaisten päätösseremoniassa vuonna 2000. Yli 4 miljardia katsojaa seurasi tilaisuutta.

10. Minoguen toinen hittibiisi I should be so lucky oli oikeastaan vahinko. Minogue lensi ensimmäistä kertaa Iso-Britanniaan tapaamaan musiikkituottajia, mutta nämä unohtivat, että hän oli tulossa. Tuottajat kyhäsivätkin hittibiisin 40 minuutissa kasaan.

11. Yksi Minoguen lempikappaleista on soul-laulaja Etta Jamesin kappale A Sunday Kind Of Love 

12. Minogue vilahti Baz Luhrmanin hittielokuvassa Moulin Rouge, jossa hän näytteli "vihreää keijua" absinttihuuruisessa vuosisadan vaihteen Pariisissa.

13. Legendaarisessa Madame Tussaud´s –vahamuseossa on käytetty vuosien saatossa peräti neljää eri Minogue-nukkea. Vain Iso-Britannian kuningattarella Elisabethilla on ollut enemmän nukkeja.

14. Minoguesta on tehty kotikaupunkinsa Melbournen satamaan Kylien mittoja täysin vastaava pronssipatsas. Paikallisen taiteilijan Peter Corlettin tekemä patsas paljastettiin vuonna 2007.

15. Minogue juhlistaa vain kolmen vuoden päästä 50-vuotispäiviään. Ei uskoisi!

+ Minogue on vain 152-senttiä pitkä

+ Minogue on myynyt yli 70 miljoonaa levyä urallaan, joka on jatkunut jo 28 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat