Medvedev solvasi Venäjältä lähteneitä sosiaalisessa mediassa: "Pelokkaat maanpetturit"

Medvedev väitti Venäjän olemassaolon olevan uhattuna, jos Ukraina saa takaisin Venäjän miehittämät alueet. Näin Medvedev loi lausunnollaan perusteen Venäjän mahdolliselle ydinaseen käytölle, sanoo Hannu Himanen. 1:55
Katso video: Dmitri Medvedev väitti Venäjän olemassaolon olevan uhattuna, jos Ukraina saa takaisin Venäjän miehittämät alueet.

Venäjän ex-presidentti Dmitri Medvedev panetteli perjantaina niitä maamiehiään, jotka ovat paenneet Venäjältä sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

–  Jotkut pelkurikumppanit jättivät meidät, mutta kuka heistä piittaa? Pelokkaat maanpetturit ja ahneet luopiot pakenivat kaukomaille. Mädätköön heidän luunsa ulkomailla, Medvedev kirjoitti Telegramissa.

Kymmenet tuhannet venäläiset lähtivät maasta heti sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopussa. Toinen aalto lähtijöitä oli vuorossa syyskuun lopussa, kun presidentti Vladimir Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta Ukrainaan.

Venäjällä vietettiin perjantaina kansallista vapaapäivää, jonka Putin määräsi lisättäväksi kalentereihin vuonna 2005. Sitä vietetään puolalaisista vuonna 1612 saadun voiton kunniaksi.

Medvedev toimi Venäjän presidenttinä 2008–2012. Hän on nykyisin Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja.

Lue myös:

    Uusimmat