Mediat: Venäjä on pyytänyt Kiinalta sotilaallista apua Ukrainassa sotimiseen, USA:n tietojen mukaan Venäjän asevarannot käymässä vähiin

Kiina, Intia ja Brasilia voisivat halutessaan vaikuttaa suuresti Ukrainan sodan lopettamiseen – Miksi ne eivät tee niin? 8:12
Katso myös: Kiina, Intia ja Brasilia voisivat halutessaan vaikuttaa suuresti Ukrainan sodan lopettamiseen – miksi ne eivät tee niin?

Venäjä on pyytänyt Kiinalta sotakalustoa ja muunlaista apua Ukrainaan hyökkäämisen alkuajoista asti, kertovat lähteet Yhdysvaltain hallinnosta Financial Timesille ja Washington Postille. Lähteet eivät kuitenkaan tarkenna sitä, millaista kalustoa Venäjä on tarkalleen ottaen pyytänyt.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Eräs Financial Timesin lähteistä sanoo Yhdysvaltojen aikovan mahdollisesti varoittaa liittolaisiaan siitä, että Kiina saattaa valmistella tuen tarjoamista Venäjälle.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat esittäneet arvioita, että Venäjän asevarannot alkavat ainakin joidenkin asetyyppien osalta käydä vähiin.

Valkoinen talo ja Kiinan suurlähetystö Washingtonissa eivät kommentoineet asiaa Financial Timesille.

Kiinan ja USA:n edustajat tapaavat huomenna

Valkoinen talo tiedotti aiemmin tänään, että Yhdysvaltojen ja Kiinan korkean tason edustajat tapaavat huomenna maanantaina Roomassa keskustellakseen muun muassa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. 

Kansallisesta turvallisuudesta vastaavan neuvoston (NSC) lausunnossa kerrotaan, että tapaamisessa on tarkoitus muun muassa käydä läpi Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutuksia alueelliseen ja maailmanlaajuiseen turvallisuuteen.

Kiina vannoo ystävyyden olevan vakaa

Kiina on kieltäytynyt tuomitsemasta Venäjän aloittamaa sotaa, ja se on toistuvasti Venäjän tavoin syyttänyt sotilasliitto Naton laajenemista itään Venäjän ja Ukrainan välien kiristymisestä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan esiintyi tänään useissa keskusteluohjelmissa ja sanoi Valkoisen talon seuraavan tarkasti, tarjoaako Kiina materiaalista tai taloudellista tukea pakotteiden kohteena olevalle Venäjälle. 

Sullivan kertoi CNN:n ohjelmassa Yhdysvaltojen viestineen Kiinalle, ettei Yhdysvallat seuraa vierestä, jos mikä tahansa maa alkaa kompensoida Venäjälle pakotteista aiheutuvia taloudellisia menetyksiä.

Kiina on vakuuttanut, että sen ystävyys Venäjän kanssa on vakaalla pohjalla siitä huolimatta, että Venäjän hyökkäys on tuomittu kansainvälisesti. Kiina on ilmaissut myös olevansa käytettävissä avuksi neuvotteluihin sodan lopettamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat