Mediat: Peter Nygårdia epäillään USA:ssa useiden alaikäisten tyttöjen raiskauksista – suomalaissyntyinen muotimiljardööri kiistää syytökset

Suomalaissyntyistä muotimiljardööri Peter Nygårdia, 77, vastaan on nostettu Yhdysvalloissa siviilikanne alaikäisten tyttöjen raiskauksista, kertovat kanadalaiset mediat CBC ja The Globe and Mail.

Kymmenen naista syyttää suomalaissyntyisen ja sittemmin kanadalaistuneen muotimoguli Peter Nygårdin raiskanneen heidät merenrantahuvilassaan Bahamalla. Naisten mukaan Nygård pyöritti alaikäisten tyttöjen seksikaupparinkiä.

Epäillyt raiskaukset tapahtuivat vuosien 2008 ja 2015 välisenä aikana. Kolme naisista oli tekojen aikaan 14-vuotiaita ja kolme muuta 15-vuotiaita.

Syytteiden mukaan huumasi naisia

Naiset nostivat eilen joukkokanteen Nygårdia vastaan New Yorkissa.

Kanteen mukaan Nygård "houkutteli nuoria, vaikutuksille alttiita ja köyhiä lapsia ja naisia käteismaksuilla ja valheellisilla lupauksilla tuottoisista mallinhommista". Naisia houkuteltiin juhliin Nygårdin asuntoihin ja Bahamalla sijaitsevalle huvilalle.

Naisten mukaan Nygård raiskasi heidät ja oli heitä kohtaan väkivaltainen. Kanteessa todetaan myös, että Nygård huumasi naisia laittamalla huumaavia lääkkeitä heidän juomiinsa.

Kiistää jyrkästi syytökset

CBC:n mukaan Nygårdin asianajaja kiistää päämiehensä puolesta jyrkästi kaikki syytökset. Asianajajan mukaan syytökset ovat täysin valheellisia ja vailla mitään perusteita.

– Peter Nygård odottaa pääsevänsä paljastamaan tämän huijauksen ja puhdistamaan nimensä lopullisesti, asianajaja Jay Prober sanoo CBC:lle.

Asianajajan mukaan oikeuskanne oli kuitenkin odotettavissa. Proberin mukaan kanne liittyy Nygårdin vuosikausia jatkuneeseen riitaan Bahaman-huvilansa entisen naapurin kanssa.

Nygårdilla on valtavan suuri, miljoonien dollarien arvoinen naistenvaateketju, jonka pääkonttori on Kanadan Winnipegissä. Ketjulla on yli 170 liikettä ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Nygårdin syytteistä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja