Mediat: Biden valitsemassa terveysministerikseen Kalifornian oikeusministerin – latinoministeri pääsee luotsaamaan hallinnon koronatoimia

Yhdysvaltain seuraava presidentti Joe Biden aikoo nimittää terveysministerikseen Kalifornian osavaltion nykyisen oikeusministerin Xavier Becerran. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Bidenin nimitysaikeista ovat kertoneet muun muassa uutiskanavat NBC News ja CNN sekä Politico asiaa läheisesti tunteviin nimettömiin lähteisiin viitaten.

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin (NYT) mukaan Bidenin valinta oli alkanut kirkastua vasta muutaman edellisen päivän aikana. Lehden lähteet kuvailivat Becerran valinnan olleen yllätys.

Politicon lähteen mukaan Biden olisi tarjonnut ministerin salkkua Becerralle perjantaina. Hänen kerrottiin Politicon mukaan olleen ehdolla myös muihin rooleihin Bidenin hallinnossa.

Becerra on saanut viime vuosina kansallista näkyvyyttä luotsattuaan lukuisia oikeustaisteluita väistyvän presidentin Donald Trumpin hallintoa vastaan, kertoo Politico.

Lisäksi hän oli johtamassa sinisten eli demokraattienemmistöisten osavaltioiden puolustustiimiä republikaanien pyrkiessä kumoamaan maan entisen presidentin Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen Obamacaren.

Terveysministeriksi pandemian keskellä

Becerralla on kokemusta myös kongressista. Hän edusti Los Angelesia edustajainhuoneessa 12. kauden ajan, uutistoimisto AFP kertoo.

Politicon mukaan hän istui kongressissa lähes 25 vuoden ajan. Becerra ajoi edustajainhuoneessa näkyvästi muun muassa latinojen oikeuksia.

62-vuotias Becerra valittiin Kalifornian oikeusministeriksi vuonna 2016. Hän korvasi tehtävässä maan tulevan varapresidentin Kamala Harrisin, joka valittiin tuolloin senaattiin. Becerra oli ensimmäinen tehtävään valittu latino.

Mikäli senaatti vahvistaa Bidenin ehdokkaan nimityksen, tulisi Becerrasta myös historian ensimmäinen sosiaali- ja terveysministeriötä luotsannut latinoministeri.

Hän on nousemassa terveysministeriksi aikana, jolloin kyseisen salkun merkitys on poikkeuksellisen suuri maailmaa runtelevan koronapandemian vuoksi.

Yhdysvalloissa on varmistettu määrällisesti eniten koronatartuntoja ja koronaan liittyviä kuolemia koko maailmassa. Tartuntoja on varmistettu yli 14,7 miljoonaa ja koronakuolemiakin jo yli 282 000, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta.

Covid Tracking Projectin seurannan mukaan Yhdysvalloissa oli sunnuntaina yli 101 000 sairaalahoitoa vaativaa koronapotilasta. Tehohoitoa vaativien määrä nousi sunnuntaina ensimmäistä kertaa yli 20 000:n koko koronapandemian aikana.

Hengityskoneessa oli sekä lauantaina että sunnuntaina yli 7 000 koronasairasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja