Medialähteet: Trump raivoissaan vaalivilpin kiistäneelle oikeusministerille

0:29
Videolla näkyy, miten väistyvä presidentti Donald Trump hermostui toimittajalle

Yhdysvalloissa väistyvän presidentin Donald Trumpin ja oikeusministeri William Barrin välien on kerrottu kiristyneen.

Taustalla on Barrin tiistainen haastattelu uutistoimisto AP:n kanssa, jossa hän kertoi, ettei ministeriön tutkimuksissa ole löytynyt näyttöä vaalivilpistä, joka olisi vaikuttanut presidentinvaalien tulokseen.

Presidentti kieltäytyi torstaina toimittajia tavatessaan kertomasta, onko Barrilla vielä hänen luottamuksensa, yhdysvaltalaismediat kertoivat.

Trump sanoi, ettei oikeusministeriö ole tutkinut vaalivilppiä kovin tarkkaan, mikä on hänelle pettymys. 

Erottamisen mahdollisuus

Washington Postin lähteiden mukaan Trump on Barrille raivoissaan. Yhden viranomaislähteen mukaan on olemassa mahdollisuus, että Barr erotetaan.

Lehden mukaan miesten välejä hiertää haastattelun lisäksi se, ettei Barr Trumpin mielestä tehnyt riittävästi, kun FBI tutki Trumpin vuoden 2016 vaalikampanjaa.

Ennen vaaleja myös Barr tuki Trumpin perättömiä väitteitä, joiden mukaan etenkin postiäänestys olisi altis vaalivilpille. Jo Barria aiemmin virkamiehet Trumpin hallinnosta ovat kertoneet, ettei vilppiväitteille ole todisteita.

Trumpin kampanja on asianajaja Rudy Giulianin johdolla tehtaillut valtavan määrän kanteita etenkin vaa'ankieliosavaltioiden oikeusistuimiin. Kanteet ovat olleet tuloksettomia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja