Medialähteet: Apple ei pysty valmistamaan tarpeeksi uusia iPhone 13 -puhelimia joululahjamarkkinoille

Pitääkö joululahjaostosten tekeminen aloittaa jo nyt? Rahtiliikenne takkuaa ja ulkomaisten verkkokauppojen toimitusajat ovat venyneet todella pitkiksi 8:51
Pitääkö joululahjaostosten tekeminen aloittaa jo nyt? Rahtiliikenne takkuaa ja ulkomaisten verkkokauppojen toimitusajat ovat venyneet todella pitkiksi.

Laitevalmistaja Apple ei kaikella todennäköisyydellä saavuta loppuvuoden tuotantotavoitteitaan uusille iPhone 13 -älypuhelimille, kertovat lähteet talousmedia Bloombergille. Suunnitellusta 90 miljoonasta puhelimesta valmiiksi saadaan näillä näkymin vain 80 miljoonaa.

Apple esitteli uuden iPhone 13 -puhelinmallistonsa viime kuussa. Tuoteperheeseen kuuluu neljä eri mallia.

–  Arvioimme, että kysyntä on ollut vahvaa globaalisti. Applella on vastassaan noin 5 miljoonan iPhone 13:n vaje joulun ja uudenvuoden aikaan mennessä, jos kuluttajakysyntä kehittyy nykyistä vauhtia, kertoo uutistoimisto AFP:lle analyytikko Dan Ives.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen analyytikon mukaan uuden iPhonen tarjonta on jäämässä jouluksi kysynnästä noin viidellä miljoonalla laitteella.

Asian taustalla on koko teknologiateollisuutta piinaava sirupula, sillä laitteiden valmistuksessa tarvittavien sirujen kysyntä ylittää selvästi globaalin tuotantokapasiteetin.

Lue myös:

    Uusimmat