Mainos

Mediajätti CNN ylistää Suomea: "Kun trollit tekivät tuloaan, presidentti pyysi suomalaisia ottamaan vastuun"

3:50
Katso video: CNN hehkuttaa Suomen toimia valeuutisointia vastaan

Yhdysvaltalainen mediajätti CNN hehkuttaa Suomen toimia valeuutisointia vastaan.

CNN kertoo laajassa artikkelissaan, kuinka suomalaisissa kouluissa opetetaan nuoria tunnistamaan valeuutisia ja kuinka yhdysvaltalaiset asiantuntijat ovat käyneet kouluttamassa suomalaisia virkamiehiä valeuutisoinnin vastaiseen toimintaan.

Suomen toimet ovat toimineet CNN:n mukaan niin hyvin, että muut maat ovat tulleet Suomeen ottamaan oppia.

CNN korostaa artikkelissaan myös presidentin toimia valeuutisia vastaan ja sitä, että suomalainen opetussuunnitelma kannustaa tarkastelemaan mediaa kriittisesti.

– Kun trollit tekivät tuloaan vuonna 2015, presidentti Sauli Niinistö pyysi kaikkia suomalaisia ottamaan vastuun valeuutisten vastaan taistelemisessa, CNN kertoo jutussaan.

CNN myös mainitsee jutussaan, että Suomi kuuluu Pisa-tutkimusten kärkimaihin sekä  suomalaiset käyttävät ahkerasti hyväkseen kirjaston palveluja.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Miksi Suomi nostettiin esille?

Asiaa käsiteltiin maanantaina myös MTV Uutiset Livessä. Ankkuri Ripsa Papunen-Koskinen sekä MTV Uutisten toimittaja Heidi Asplund pohtivat kunnianosoitusta ja sitä, että miksi tällainen artikkeli ylipäätään julkaistiin.

– Suomessa oli vaalit ja ennakkoon puhuttiin paljon ulkomaisessa mediassa, että kuinka paljon Venäjä yrittää vaikuttaa vaaleihin. Ei juurikaan vaikuttanut. CNN:n mukaan tämä on osoitus siitä, että Suomi on onnistunut toiminnassaan, Heidi Asplund toteaa.

Toimittajamme mukaan artikkelissa oli huomattavissa myös perinteisempiä asioita Suomesta, kuten se miten hyvinvoivaa kansaa me olemme.

– Suomi on maailman onnellisin maa, vakaa yhteiskunta. CNN:n mukaan tämä on se voima, millä taistellaan valeuutisia vastaan. Suomalaisetkin tietävät, että Suomi on hyvä maa elää.

Katso koko MTV Uutiset Liven lähetys yläpuolelta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja