Me Naiset: Kirsi Alm-Siira oli nuori kapinallinen, joka karkaili kotoa ja piinasi opettajia: "Poliisit hakivat milloin mistäkin"

Kirsi Alm-Siira erotettiin kahdesti koulusta.

MTV:n uutisankkuri ja Studio-ohjelman juontaja Kirsi Alm-Siira kertoo Me Naiset -lehdessä olleensa nuorena hurjapää, joka piinasi opettajiaan.

– Ala-asteella olin ihan hyvä koulussa, yläasteella keskityin kiusaamaan opettajia. Halusin olla koulun kovin. Pinnasin niin paljon kuin pystyin enkä tehnyt läksyjä.

Alm-Siiran mukaan kapinointi johtui paitsi auktoriteettien vastustamisesta, myös epävarmuudesta ja huomion hakemisesta. Seitsemännellä luokalla hän alkoi viettää aikaa porukassa, joka lintsasi koulusta ja hengaili tupakkaa polttelemassa.

– Kotiin otettiin tietysti yhteyttä, jouduin arestiin ja sain muita rangaistuksia. Aloin karkailla kotoa, ja poliisit hakivat minua milloin mistäkin.

Ajan myötä kuohunta tasoittui. Alm-Siira alkoi käydä koulussa ja saada parempia arvosanoja. Hän kertoo pohtineensa, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi ajautunut vielä huonompaan seuraan.

Lukioon päästyään Alm-Siira alkoi kapinoida uudestaan, ja hänet erotettiin lintsaamisen takia. Hän aloitti lukion ensimmäisen luokan uudelleen toisessa koulussa, mutta tilanne ei parantunut.

– Sähläsin taas ja minut erotettiin sieltäkin. Lukion kakkosluokan kävin loppuun tenttimällä. Sen jälkeen olen ollut kohtuullisen yhteiskuntakelpoinen. Kahdelta opettajalta olen pyytänyt myöhemmin anteeksi.

Vaikka nuoruuden kapinavaihe on takana, Alm-Siira kertoo kammoavansa edelleen auktoriteetteja.

– Etsiydyn töihin, joista voin olla mahdollisimman pitkälle vastuussa itse.

Lähde:Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat