McLaren ja Renault uhkasivat boikotilla

Formula ykkösten McLaren ja Renault -tallit uhkasivat boikotoida kauden avauskisaa Australian GP:tä. Asiasta kertoi F1:n kaupallisten oikeuksien hallinnoija Bernie Ecclestone The Times -lehdelle.

Renault'n tallipäällikkö Flavio Briatore ja McLarenin pääjohtaja Ron Dennis vaativat viime viikolla Ecclestonea maksamaan talleille rahaa sillä uhalla, että muuten ne eivät laittaisi autojaan Melbourneen matkaavaan rahtilentokoneeseen. Kyse on rahasta, jonka Ecclestone on luvannut maksaa talleille, kun ne sitoutuvat jatkamaan lajissa allekirjoittamalla Concorde-sopimuksen, joka määrittää F1:n rahanjaon perusteet sekä osanottajien oikeudet ja velvollisuudet. Toistaiseksi tallit eivät ole allekirjoittaneet.

Ecclestonen vastaveto kuitenkin paljasti, että tallit vain bluffasivat.

- Minä otin puhelimen käteeni ja soitin ihmisilleni, jotka hoitavat rahtilentoja ja pyysin heitä perumaan lentokoneet, Ecclestone kertoi.

Loppujen lopuksi sekä Renault'n että McLarenin autot ovat saapuneet Melbourneen, mutta Ecclestone ei ole maksanut tallien vaatimaa summaa.

- Jos he pitävät asetta ohimollani, niin heidän on parasta varmistaa, että voivat vetää liipaisimesta. Ja heidän olisi myös parasta varmistaa, että siinä on luoteja, koska jos he ampuvat ohi, on heidän syytä pitää varansa, Ecclestone raivosi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat