Avaus-GP:n hinta raivostuttaa Melbounessa

Monien odottama F1-kausi starttaa viikonloppuna Albert Parkin moottoriradalla ajettavalla Australian GP:llä, mutta kisa saa jälleen osakseen tiukkaa kritiikkiä paikallisilta.

Albert Park sijaitsee suur-Melbourneen kuuluvan Port Phillipin kaupungin alueella. Monia asukkaita hiertää yli neljän kuukauden valmistelu- ja purkamisjakson tuottaman häiriön lisäksi kaudenavauksen aiheuttamat kulut, sekä etenkin hulppea maksu F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivalle Bernie Ecclestonelle.

- Neljäntoista vuoden jälkeen asukkaat ovat saaneet tarpeekseen. Miksi heidän pitäisi kärsiä kisasta, jonka yhteiskunnan maksettavaksi koitunut hinta kasvoi viime vuonna 41,3 miljoonaan Australian dollariin (21 miljoonaa euroa)? Miksi kaikkien Victorian osavaltion asukkaiden pitäisi hyväksyä 47 miljoonan Australian dollarin (24 miljoonaa euroa) maksu, joka menee Bernie Ecclestonelle? Port Phillipin pormestari Judith Klepner kiukkuaa sportinglife.com-verkkosivustolla.

Klepner haluaa häätää kilpailun jonnekin muualle puistosta, joka käsittää valtaosan kaupungin viheralueista.

- Auringon on aika laskea kilpailulle. Haluamme, että Victorian osavaltio neuvottelee uudelleen GP-sopimuksen ja varmistaa, että kisaa ei enää koskaan pidetä Albert Parkissa, Klepner vaatii.

Melbournessa on ajettu vuodesta 1996, mutta etenkin viime vuosina kisa on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä paikallisilta. Viime vuonna kilpailun jatko oli vaakalaudalla, kun Ecclestone, kisajärjestäjät ja paikallishallinto kiistelivät kilpailun ajankohdan siirtämisestä myöhäisemmäksi televisioinnin helpottamiseksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat