Hamilton ei uskalla veikata suosikkia

Lewis Hamilton on osoittanut olevansa juuri sellainen Michael Schumacher- henkinen F1-kuljettaja, jollaisia GP-sarjaa johtava Bernie Ecclestone soisi sarjan kaikkien kuskien olevan.

Britannian Stevenagesta maailmanmaineeseen ponnahtanut Hamilton viihtyy kansikuvapojan roolissa ja on viime vuoden mestaruuden jälkeen osoittanut nauttivansa jet set-elämäntyylistä. Siihen kuuluvat muutto Sveitsiin ja mestarin tapaan parrasvaloissa hyvin viihtyvä tyttöystävä, Pussycat Dolls -yhtyeen Nicole Scherzinger.

F1-kauden käynnistävässä Australian GP:ssä viikonvaihteessa Scherzinger ei ole Hamiltonin tukena. Hän esiintyy parasta aikaa samalla Yhdysvaltain kiertueella Britney Spearsin kanssa.

Viikonvaihde näyttää, olisiko Hamiltonilla tarvetta henkiselle tuelle ratavarikolla, sillä McLaren-tallia ei testivauhdin perusteella lueta Australian kisan suosikkeihin.

Rattiin vasta tammikuussa

Hamilton arvioi mahdollisuuksiaan Australiassa tänä vuonna viimevuotisia heikommiksi.

- Emme tule Melbourneen taistelemaan kärkipaikoista samaan tapaan kuin viime ja toissa vuonna, Hamilton linjaa.

Vuosi sitten Hamilton avasi mestaruuteen päättyneen kauden voittamalla Australian GP:n paalupaikalta, toissa vuonna hän oli kolmas. Nyt, kun F1-sarjan sääntöjä on muutettu kovalla kädellä, hän ei ole varma kenet nostaisi kauden avauskisan suosikiksi.

- Testien perusteella on vaikea sanoa kenen paketti on parhaassa kunnossa, Hamilton tunnustaa.

Brittitallin johdon mukaan McLaren-ajokin aerodynamiikassa on tuntuvia puutteita. Hamiltonin oma henkinen ja fyysinen kunto sen sijaan ovat rautaa.

- Pidin talvella kunnon tauon kaikista ajamiseen liittyvistä hommista. Keskityin vain siihen, että pystyn aloittamaan tämän kauden huippukunnossa, Hamilton sanoo.

Mestaruuskauden jälkeen Hamilton palasi auton rattiin vasta tammikuussa, kun talli sai kauden 2009 autonsa valmiiksi.

Tasapainoisempi, kypsempi

Hamilton, 24, taisteli mestaruudesta vuosi sitten Ferrarin Felipe Massaa vastaan kauden viimeisen kisan viimeisiin mutkiin. Hän vei mestaruuden pisteellä, mutta yhden voiton Massaa vähemmän ajaneena. Vuotta aiemmin hän oli hävinnyt tittelin pisteellä Kimi Räikköselle.

- Koko tuo kokemus teki minusta tasapainoisemman ja kasvatti minua ihmisenä, Hamilton muistelee mestaruuskautta.

Mitä alkavaan kauteen tulee, Hamilton on koettanut kaivaa muistinsa sopukoista sen voitonnälkäisen tunteen, jolla hän lähti mestaruusjahtiin vuosi sitten.

- Kun ajattelen alkavaa kautta, en tee sitä puolustavan mestarin näkökulmasta. Haluan lähteä liikkeellä samanlaisella asenteella kuin viime vuonna. Tavoite on ajaa enemmän voittoja ja tehdä vähemmän virheitä.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat