Max Verstappen puolustaa pahaan luisuun ajautunutta F1-tähteä – "Viime vuosi ei ollut helpoin hänelle"

Miksi Mercedeksen ratti-innovaatio kielletään vuoden 2021 säännöissä? F1-asiantuntijat kertovat formulamaailman viimeisimmät käänteet 5:07
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen paketoivat ensimmäisen F1-testiviikon annin Barcelonan varikolta käsin.

Max Verstappen ja Daniel Ricciardo muodostivat vielä kaksi kautta sitten väkevän F1-duon, mutta nyt entiset Red Bull -tallikaverukset ovat kovin eri asemissa. Siinä missä Verstappen porskuttaa yhä Red Bullilla, Ricciardon ura on kääntynyt luisuun australialaisen siirryttyä Renault'lle.

Renault osoittautui viime kaudella heikoksi autoksi, eikä talli pystynyt lyömään kiilaa kärkitiimeille Mercedekselle, Ferrarille ja Red Bullille. Ricciardo ajoi parhaimmillaan neljänneksi Italian GP:ssä.

Verstappen asettautuu puolustamaan aussikuskia.

– Daniel hymyilee paljon ja hän on todella iloinen jätkä, mutta uskon, että hän hymyilisi vielä enemmän, jos hän voittaisi kisoja ja olisi palkintokorokkeella. Tunnen Danielin ja tiedän, että hän on todella nopea, joten voin kuvitella, että viime vuosi ei ollut helpoin hänelle, Verstappen sanoi The Agen mukaan.

Alankomaalaisässä pitää Ricciardoa yhä yhtenä formula ykkösten parhaista kuskeista.

– On hyvin vaikea verrata johonkin kuten Lewis (Hamilton), koska siinä ei ole todellista vertailua. Mutta Daniel oli nopeampi kuin "Seb" (Sebastian Vettel) sinä vuonna, kun he ajoivat yhdessä (Red Bullilla 2014) ja olen kisannut hänen vierellään tarpeeksi kauan tietääkseni, että hän on todella nopea jätkä.

Verstappen kertaa, että hän ja Ricciardo puskivat toisiaan "todella kovaa" eteenpäin yhteisinä Red Bull -aikoina.

– Se oli todella hyvä tiimille, kun yritimme taistella löytääksemme viimeisen sekunnin kymmenyksen ja nostimme sitä kautta koko tiimiä, Verstappen summaili.

Lue myös:

    Uusimmat