Max Verstappen hämmästyi ongelmistaan, syy äkilliseen keskeytykseen selvisi – "Outoa"

MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin kisa päättyi Australiassa jo ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa.

Verstappenin jarrut antoivat periksi jo kisan avauskierroksilla ja lopulta ne syttyivät liekkeihin. Hallitseva maailmanmestari joutui keskeyttämään vain neljän kierroksen jälkeen.

Viitteitä ongelmasta ilmeni Verstappenille jo toisella kierroksella, kun auto ei totellut tähtikuskia toivotulla tavalla ja auto lipesi pitkäksi. Tämä avasi ohitusmahdollisuuden Carlos Sainzille, joka käytti seuraavalla suoralla tilanteen hyödykseen.

Verstappen oli auton ratissa kummissaan ongelmista, mutta kun jarrut syttyivät tuleen, selvisi ongelmat nopeasti.

– Kun minulla oli se tilanne kolmosmutkassa, se oli jo outoa. Mutta kun nousin autosta, näin datan. Kun lähtövalot sammuivat, oikean puolen takajarrut jumittuivat, eivätkä ne enää viilenneet, vaan lämpenivät ja lämpenivät. Se toi autoon todella outoa epävakautta ja lopulta jarrut syttyivät tuleen, Verstappen kertoo F1:n haastattelussa.

Keskeytys oli Verstappenille harvinaislaatuinen, sillä edellisen kerran hänen kisansa on jäänyt kesken kaksi vuotta sitten – silloinkin Australiassa.

– Ei tämä ole ideaalia. Tietystikin sitä haluaa aina päästä kisassa maaliin, mutta tämä on tekninen laji. Näitä juttuja valitettavasti tapahtuu, mutta tärkeintä on, että ymmärrämme sen, miksi niin tapahtui, Verstappen perkaa.

Lue myös:

    Uusimmat