Mainos

Mauri Kunnas sai Rudolf Koivu -palkinnon

Mauri Kunnas on saanut Rudolf Koivu -palkinnon Seitsemän koiraveljestä teoksensa kuvituksesta. Tunnustus on 5050 euroa. Valtakunnallinen graafisen suunnittelun järjestö Grafia Oy myöntää Rudolf Koivu -palkinnon joka toinen vuosi parhaasta lasten- tai nuortenkirjakuvituksesta.

Perustelujen mukaan Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä -teoksen kuvitus on hallitusti jäsennetty kuvallinen kertomus Aleksis Kiven rakastetun romaanin yltäkylläisestä materiaalista. -Kuvien runsaus, historian tuntemus ja huumori rakentavat kokonaisuuden, joka viihdyttää niin lasta kuin aikuistakin.

Kunnaksen piirtämät hahmot ovat persoonallisuuksia, jotka liikkuvat ja ilmaisevat itseään luontevasti. Luontokuvissa Mauri Kunnas on tavoittanut akvarellitekniikalle ominaisen kuulauden ja sävykkyyden, tuomaristo kehuu. Tuomaristo korostaa, että Kunnaksen kuvitus oli ehdottomasti taidokkain kaikista kilpailuun lähetetyistä 84:n teoksen kuvituksista.

Tänä vuonna kilpailun tuomaristoon kuuluivat kuvittaja Aino Havukainen, tutkija, kääntäjä Tuomas Nevanlinna, kuvittaja Tita Rossi, kuvittaja Pekka Vuori ja taiteen tohtori Sisko Ylimartimo. Seitsemän koiraveljestä ilmestyi viime syksynä. Sen on kustantanut Otava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.