Mauno Koiviston haudan lepoon siunannut piispa muistelee Koivistoa: "Hän halusi paitsi huumorissa, myös uskonnossa puhua matalan profiilin mukaan"

Piispa Eero Huovinen sanoo presidentti Mauno Koiviston olleen matalan profiilin mies huumorin ja uskonnon suhteen 2:08

Emerituspiispa Eero Huovinen siunasi presidentti Mauno Koiviston valtiollisissa hautajaisissa toukokuussa 2017. Huovinen on yksi Merkillinen Mauno -uutuuskirjan kirjoittajista.

Perjantaina 29. maaliskuuta 2019 julkaistaan toukokuussa 2017 kuolleesta presidentti Mauno Koivistosta kertova kirja Merkillinen Mauno (Otava).

Presidentti Koiviston ystävät ja työtoverit, kuten entinen pääministeri Paavo Lipponen, presidentti Tarja Halonen, toimittaja Unto Hämäläinen ja amiraali Juhani Kaskealaovat koonneet ajatuksiaanSeppo Lindholmin ja Pekka Korpisen toimittamaan kirjaan.

Yksi kirjan kirjoittajista on Mauno Koiviston valtiollisissa hautajaisissa 25. toukokuuta 2017 siunannut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Helsingin hiippakunnan emerituspiispa Eero Huovinen, 74.

Huovinen kuvaili Helsingin ydinkeskustassa järjestetyssä kirjanjulkistustilaisuudessa presidentti Koiviston olleen maltillinen mies uskonnon suhteen.

– Hän oli hyvin suomalainen mies siinä, että hän halusi paitsi huumorissa, myös uskonnossa puhua matalan profiilin mukaan. Kuten hän itse sanoi, ”mieluummin alakanttiin”, piispa kertoo MTV:lle.

Mauno Koiviston siunaustilaisuudesta ja kansallisista hautajaisista on kulunut toukokuussa kaksi vuotta. Eero Huovinen muistaa tilaisuuden olleen vaikuttava.

– Minulle jäi sellainen tuntu, että suomalaiset kokoontuivat sen arkun ääreen. Ei vain kirkossa, vaan myös television välityksellä, Huovinen pohtii.

– He ilmaisivat paitsi kunnioitusta Mauno Koivistoa kohtaan, myös suurta arvostusta sitä työtä kohtaan, jota hän oli tehnyt. Hänellä oli suuret kourat, emerituspiispa jatkaa hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat