Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maukas kalaliemi

Julkaistu 12.05.2003 17:10

En haluaisi aina käyttää liemikuutioita tai fondeja. Miten saan itse keitettyä maukkaan kalaliemen?
t. Marika

futureimagebank.com/Reijo Juurinen

futureimagebank.com/Reijo Juurinenfutureimagebank.com/Reijo Juurinen

Maukas kalaliemi on kalakastikkeiden ja -keittojen perusta. Kalaa perattaessa ja fileoitaessa kannattaa ottaa talteen ruodot, evät ja päät. Niistä saa keittämällä hyvän liemen. Poista aina kidukset. Huuhtele päät ja ruodot hyvin kylmän juoksevan veden alla.

Voit maustaa lientä käyttövaiheessa valkoviinillä, sitruunalla tai vermutilla. Lientä voi myös pakastaa.

Kalaliemi

n. 1 kg kalan ruotoja ja päitä
1,5 l vettä
tl suolaa
4 valkopippuria
1 sipuli halkaistuna neljään osaan
pala purjoa
mausteet: laakerinlehti, timjamin oksa ja muutama persiljanoksa

Huuhdo kalanperkeet kylmässä vedessä ja nosta ne tilavaan kattilaan. Kaada kylmää vettä päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu. Murskaa valkopippureita pienemmäksi. Lisää sipuli ja mausteet.

Keitä lientä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Jos haluat liemestä vahvemman, keitä sitä vielä jonkin aikaa tiiviimmäksi.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."