Matkustajakone teki pakkolaskun pikkusaarelle hajun takia

Honolulusta Guamiin matkalla ollut kone joutui tekemään pakkolaskun pikkusaarelle voimakkaan hajun takia. Kone oli haissut käryävältä sähkölaitteelta. Tapauksesta uutisoi CNN.

United Airlinesin koneessa oli ollut tapahtumahetkellä 335 matkustajaa ja 13 miehistön jäsentä. Kone joutui laskeutumaan pikkuruisille Midwaysaarille, jotka sijaitsevat Tyynellä valtamerellä. 

United Airlinesin edustajan mukaan pakkolasku tehtiin nimenomaan hajun takia.

Koneessa olleen matkustajan mukaan kapteeni oli kuitenkin puhunut savusta.

– Kapteeni sanoi, että ohjaamossa on savua ja että tutka sekä osa muista elektronisista laitteista temppuilee, joten heidän täytyy laskeutua, kertoi koneen kyydissä ollut Karen von Merveldt-Guevara.

– Yhdessä vaiheessa kone putosi metrejä. Tämän turbulenssin jälkeen tuli todella hiljaista. Luulen, että kaikki rukoilivat.

Haju pisti kakomaan

Merveldt-Guevaran mukaan haju oli huokunut koneessa jo ennen lennon nousua. Osa matkustajista olikin päättänyt jäädä hajun takia pois lennolta. 

Merveldt-Guevara oli kuitenkin päättänyt jäädä lennolle, koska oli ollut matkalla sukutapaamiseen isolla porukalla.

– Meitä oli siellä 25 perheenjäsentä ja ajattelin siksi, että on OK jäädä.

Jo koneen alkutaival oli kuitenkin takkuinen, sillä lento seisoi ensin Honolulun kentällä kolme tuntia odottamassa.

– Sitten meidät päästettiin lähtemään ja ajattelin silloin, että kaikki ei tuntunut olevan oikein – mutta hei.

Ihmisten nukkuessa koneessa Merveldt-Guevara sattui kuulemaan matkustajan ja lentoemon välisen keskustelun siitä, että kone kääntyy takaisin Honoluluun.

– Kun useampi ihminen heräsi, he tiedottivat asiasta.

– Ensin luulimme, että Guamiin oli iskenyt myrsky. Mutta sitten haju alkoi voimistua matkustamossa. Aloin kakoa voimakkaiden kemikaalien hajun takia, Merveldt-Guevara kuvailee.

United Airlines ei ole kommentoinut hajun aiheuttajaa eikä tietoa laitteiden pettämisestä. Lentoyhtiön mukaan tapauksen tutkinta on yhä kesken.

Lue myös:

    Uusimmat