Erikoinen välikohtaus ilmassa: Nuori mies väitti kesken lennon sairastuneensa koronavirukseen – kapteeni joutui kääntämään koneen ympäri

Kiinan koronavirus on tappanut jo yli 400 ihmistä – MTV paikalla Hongkongissa, jossa vahvistettu ensimmäinen viruskuolema 7:23
Kiinan koronavirus on tappanut jo yli 400 ihmistä. MTV raportoi Hongkongista, jossa vahvistettiin ensimmäinen viruskuolema.

WestJet-lentoyhtiön kone Torontosta Jamaikalle joutui kääntymään eilen takaisin lähtökentälle, kun matkustajana ollut nuori mies väitti sairastuneensa koronavirukseen. Miestä epäillään huijauksesta. Asiasta uutisoi Kanadan yleisradioyhtiö CBC.

Kanadan Torontosta lähtenyt WestJetin lento WS 2702 oli jo lähestymässä määränpäätään Jamaikan Montego Bayta, kun matka sai yllättävän käänteen. Yksi matkustajista ilmoitti, että hänellä on koronavirus.

Mies oli tapausta tutkivan poliisin mukaan noussut seisomaan koneen käytävälle ja kertonut olleensa juuri Kiinassa ja saaneensa siellä koronavirustartunnan.

Matkustamohenkilökunta ilmoitti asiasta kapteenille, joka päätti kääntää koneen takaisin Toronton lentokentälle.

– Olimme juuri Floridan yllä, kun huomasimme lentokoneen kääntyvän dramaattisesti. Olimme hyvin hämmentyneitä ja huolissamme tilanteesta, lentokoneessa ollut Julie-Anne Broderick kertoi CBC:n haastattelussa.

"Mies varmaan kuvitteli, että se on hyväkin vitsi"

Broderick oli nähnyt miehen seisovan aiemmin koneen käytävällä, kertovan tartunnastaan ja ottavan selfietä itsestään. Matkustamohenkilökunta oli antanut miehelle hengityssuojaimen ja suojahansikkaat ja ohjannut hänet koneen peräosaan.

Tämän jälkeen koneen kapteeni oli kuuluttanut matkustajille sairastuneesta miehestä ja siitä, että he eivät voineet laskeutua Jamaikalle tai Yhdysvaltoihin, vaan heidän täytyy palata Torontoon. Broderickin mukaan kapteeni oli myös kertonut uskovansa, että kyseessä on huijaus.

WestJet kertoi myöhemmin tiedotteessaan miehistön toimineen tartuntatauteja koskevien määräysten mukaisesti.

– Mies varmaan kuvitteli, että se on hyväkin vitsi, mutta se oli todella outoa. Me kaikki koneen yli 240 matkustajaa olimme hyvin turhautuneita tapahtuneen takia. Teko oli todella itsekäs. Menetimme sen takia yhden lomapäivän, Broderick toteaa.

Poliisi pidätti koronavirustartunnasta kertoneen 29-vuotiaan miehen Torontossa, ja häntä syytetään huijauksesta. Oikeudenkäynnin on määrä olla 9. maaliskuuta.

WestJet pahoittelee tapahtunutta lennolla olleilta matkustajilta. 

Lue myös:

    Uusimmat