Mainos

Matkailuvaunujen valmistus loppuu Suomessa

Lohja Caravans siirtää valmistuksen Vantaalta Ruotsiin.

Pohjoismaiden suurin matkailuvaunujen valmistaja Lohja Caravans aikoo lakkauttaa matkailuvaunujen teon Suomessa ensi kesään mennessä ja keskittää toiminnan Ruotsiin. Yhtiö aloitti tänään yt-neuvottelut 70 työpaikan vähentämiseksi Suomen tehtaallaan Vantaan Koivukylässä. Lohja Caravansin Ruotsin tehtaalla työskentelee nyt 90 työntekijää.

Lohja Caravansin vaunumerkkejä ovat suomalaiset Soliferit ja Ruotsissa valmistetut Polar-asuntovaunut. Ruotsin tehtaan kotipaikka on Dorotea, joka sijaitsee noin Uumajan korkeudella, mutta lähempänä Norjan rajaa.

Johtaja Patric Anckar sanoo, että yhtiö aikoo palkata Ruotsiin muutamia kymmeniä uusia työntekijöitä.

- Me toki tarjoamme Suomen henkilökunnalle mahdollisuuden siirtyä sinne, mutta tuskin sinne paljon ihmisiä siirtyy, Anckar sanoo.

Pohjois-Ruotsiin Lohja Caravans kaavailee Pohjoismaiden suurinta matkailuvaunutehdasta. Yhtiön mukaan sen Suomen toiminnat ovat olleet tappiollisia jo usean vuoden ajan, kun taas Ruotsissa toimiva tehdas on toiminut kannattavasti. Yhtiö arvioi, että sen tämän vuoden liikevaihto on runsaat 40 miljoonaa euroa ja koko yhtiön tuloksesta odotetaan positiivista.

Solifer-vaunuja tehty Suomessa neljä vuosikymmentä

Solifer matkailuvaunujen valmistus alkoi Suomessa vuonna 1964, jolloin yhtiö kuului monialakonserni Bensowiin. Vuosina 1975-93 matkailuvaunubisnes kuului Lohja-konserniin ja sen seuraajaan Metraan eli nykyiseen Wärtsilään. Vuonna 1993 Metra myi Lohja Caravansin nykyisille omistajille, joita ovat sijoitusrahasto CapMan noin 50 prosentin osuudella, Wärtsilä omistaa yhtiöstä 19 prosenttia ja yhtiön johto loput.

Anckarin mukaan Lohja Caravans haluaa vahvistaa omaa asemaansa ja saada paremmat kilpailuedellytykset suhteessa ei-pohjoismaalaisiin valmistajiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.