Matkailu Suomeen on lisääntymässä, mutta lomakausi päättyy liian aikaisin – asiantuntija: "Matkailijat eivät tule ilman palveluita"

Matkailu Suomeen on lisääntymässä – ”Matkailijat eivät tule ilman palveluita" 1:49

Suomessa tulisi venyttää kesäsesonkia nykyistä pidemmälle, katsoo asiantuntija. Suomeen matkailijoita vetää luonto ja viileys. 

Etelä- ja keskieurooppalaisten turistien määrä Suomessa on kasvanut tänä vuonna, mutta monet Suomen matkailupalvelut sulkevat keskellä muun Euroopan vilkkainta matkailukautta.

– Suomessa lomakuukausi on tunnetusti heinäkuu, ja elokuussa monet kesäpaikat menevät jo kiinni. Kun taas Keski-Euroopassa elokuu on se suosituin lomakuukausi, jolloin matkustetaan vielä aktiivisesti. Eihän matkailijoita tule, jos ei palveluita ole auki, matkailua edistävän Visit Finlandin asiantuntija Aleksandra Shakhnovich sanoo.

Eurooppalaiset matkailijat ovat kuitenkin paikanneet osittain venäläisten ja kiinalaisten turistien puutetta, ja lentomatkailijoiden määrä lähestyy hiljalleen aikaa ennen pandemiaa. Lentovarauksia loppukesälle on myös reilun neljänneksen enemmän kuin vuosi sitten.

– Lentokapasiteetin määrä Suomeen on myös tämän Venäjän ylilentokiellon takia vähentynyt reilusti, joten voidaan mielestäni sanoa, että ollaan ihan hyvällä mallilla tällä hetkellä, Shakhnovich arvioi. 

Luonto kiinnostaa keskieurooppalaisia

Suomessa matkailijoita kiehtoo etenkin luonto. Sitä saapui ihastelemaan myös matkailuautolla Suomeen vaimonsa ja kolmen koiran kanssa ajanut Frank Böhnke.

– Ajoimme Puolan ja Baltian maiden kautta ja tulimme Tallinnasta lautalla Suomeen kahdeksi viikoksi. Aiomme nähdä kulttuuria ja täällä on hyvä luonto, Böhnke kertoo matkasuunnitelmistaan. 

Luonto kiinnostaa myös Sveitsistä Suomeen matkannutta Lukas Köberliä

– Matkustimme tänne voidaksemme olla paljon luonnossa. Helsingistä aiomme mennä seuraavaksi Pohjois-Suomeen telttailemaan, Köberl kertoo. 

Suomen viileys on myyntivaltti kesällä

Luonnon lisäksi Pohjolan viileästä kesästä on tulossa selvä myyntivaltti. Pohjoinen kiinnostaa matkakohteena etenkin kovien helteiden alta pakenevia, kuten Italiasta viikoksi Suomeen tullutta Giacomo Buffolinoa

– Sää täällä on erittäin hyvä. Italiassa on liian kuuma, joten heinäkuussa tämä on erittäin hyvä, Buffolino sanoo. 

Saksalaiset Monika ja Hermann Bechtle ovat pysähtyneet Helsinkiin 12 päivän bussimatkalla Pohjois-Norjaan. 

– Meillä on ollut Stuttgartin lähellä 30–35 astetta. Matkustukseen 20–25 astetta on parempi, Monika Bechtle kehuu. 

Lue myös:

    Uusimmat