Mainos

Matinkylän räjähdys: Kahden loukkaantuminen tallentui videolle

Kahden rakennustyömaalla työskennelleen miehen loukkaantuminen tallentui valvontakameran kuviin. Miehet eivät olleet töissä sillä työmaalla, jossa räjähdysonnettomuus tapahtui vaan naapurityömaalla noin sadan metrin päässä.

Video on syyttäjän todiste keskiviikkona Espoon käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä. Siinä syytteessä on kaikkiaan kymmenen henkilöä. Pääsyytetty on räjäytysyrityksessä työskennellyt 37-vuotias mies.

Toinen videolla loukkaantuvista miehistä saa kiven selkäänsä ja toinen sääreensä. Matkaa räjäytyspaikalle on sata metriä.

Jutussa käsitellään myös muilla työmailla tapahtuneita räjäytyksiä, joissa kiviä on lentänyt ympäristöön. Nämä tapahtuivat Vantaalla.

Syyttäjän mukaan räjähdysyrityksen toiminta on ollut huolimatonta ja leväperäistä.

– Valitettavasti yksi syy on ollut se että on ollut tarkoitus saada työt tehtyä mahdollisimman ripeästi ja tuottavasti, syyttäjä Mira Ovaskainen sanoi oikeudenkäynnin tauolla.

37-vuotiaan syytetyn asianajaja Pauliina Kivi ei halunnut kommentoida.

Espoon räjähdys tapahtui heinäkuussa 2012. Ison Omenan kauppakeskuksen kupeeseen rakennettiin uutta taloa, jonka takia kalliota räjäytettiin. Yksi räjäytyksistä meni pieleen ja kiviä sinkoutui ympäristöön. Seitsemän loukkaantui ja aineelliset vahingot olivat mittavat.

Syyttäjä vaatii jutun pääsyytetylle kolmen vuoden vankeustuomiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.