Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mätihyytelö

Julkaistu 09.12.2003 10:28(Päivitetty 08.02.2005 16:07)

6-10 annosta

Kuva: Prokala

Kuva: ProkalaCopyright MTV Oy 2003
  • n. 300 g mätiä(savukalaa)
  • 2 dl kermaviiliä
  • sitruunapippuria
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • (pari tippaa chilikastiketta)
  • 1 pieni purjo
  • 6 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl valkoviiniä tai sitruunalla maustettua vettä
  • (tillisilppua)

Annosmäärä riippuu siitä tarjoatko mätihyytelön alkuruokana, vai osana esimerkiksi jouluaterian kalapöytää.

Sekoita mäti, halutessasi savukalaa, kermaviili, sitruunamehu ja sitruunapippuri sekä silputtu purjo keskenään (ja halutessasi chilikastike, mutta älä laita sitä liikaa, ettei mädin maku peity!). Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Vaahdota kerma vaahdoksi. Kuumenna viini höyryäväksi. Kaada liivatteista veis pois ja purista niitä kevyesti. Sekoita kuumaan viiniin pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ensin kermavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen ja kääntele sitten kermaseos mätiseokseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Jaa seos ylmällä vedellä huuhdeltuihin pieniin kahvikuppeihin, tuorekelmulla vuorattuihin muffinipellin koloihin tai muihin annosannosmaljoihin, peitä kelmulla ja hyydytä pari tuntia. Koristele mädillä, pippurirouheella ja halutessasi tillillä. Jos tarjoat seoksen suoraan esim. pienistä laseista, etkä aio kumota hyytelöitä, voit jättää liivatteen kokonaan pois.

Vinkki: Jos haluat yhden ison hyytelön, sivele noin 1,5 l kakku- tms. vuoka kevyesti öljyllä ja ripottele vuokaan tillisilppua niin, että se peittyy kauttaaltaan tilliin (tilli helpottaa hyytelön irtoamista ja kumoamista). Kaada mätihyytelöseos tilliseen vuokaan ja peitä kelmulla. Hyydytä kylmässä vähintään 6 tuntia. Kumoa tarjolle ja koristele tillillä ja mädillä.

(MTV-STT)

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."