Mainos

Masa Yardsin kohtalo loppusuoralla

Loppusuora lähenee Masa Yardsin telakoiden myynnissä. Vuorineuvos Martin Saarikankaan vetämä kansainvälinen ostajaryhmä jättää oman tarjouksensa lähipäivinä norjalaiselle Kvaernerille. Parin kuukauden kuluessa selvinnee telakoiden uusi omistaja.

Turun Sanomien mukaan ainakin Metra, Rautaruukki ja Suomen ABB olisivat tulossa mukaan
Martin Saarikankaan vetämässä ostajaryhmässä, joka parhaillaan viimeistelee tarjoustaan Kvaernerin Masa Yardsin telakoiden ostamiseksi.

MasaYardsin kohtalo ratkeaa pian


Raskaan metalliteollisuuden lisäksi ryhmään kuuluisivat vakuutusyhtiöiden sijoittajaryhmä ja Masan suuriin asiakkaisiin kuuluva amerikkalainen Carnival Corporation -varustamokonserni. Myös valtio olisi tavalla tai toisella tulossa mukaan hankkeen takuumieheksi, Turun Sanomat kertoo. Saarikangas ei halunnut kommentoida lehden tietoja millään tavoin.

Tarjousta valmistelevassa ryhmässä on sovittu, että mukana olijoita ei julkisteta ennen kuin yhteisestä sopimuksesta sen jälkeen kun tarjous on jätetty, hän sanoi. Saarikangas korostaa kuitenkin, että hänen johtamansa ryhmä lähtee siitä, että telakkatoimiala pysyy Suomessa ja sitä ehkä jopa kasvatetaan jonkin verran alihankintayrityksinä.

Metra, Rautaruukki ja ABB ovat kaikki Masa-Yardsin suuria alihankkijoita. Metra valmistaa laivojen dieselmoottoreita, Rautaruukki myy telakoille terästä ja ABB sähköjärjestelmiä. ABB-konserni valmistaa myös laivojen potkureita. Masa Yardsin toisena vahvana ostajaehdokkaana on julkisuudessa mainittu puolalainen Gdynian telakka. Kvaernerin telakkaryhmän johtajan Antti Pankakosken mukaan kiinnostuneita tahoja on ollut enemmänkin, mutta "alle kymmenen".

Päätös telakan kohtalosta syntynee vielä tämän syksyn aikana. Saarikankaan mukaan on sinänsä samantekevää, tuleeko Masa Yardsin tuleva omistajataho Suomesta vai ulkomailta, kunhan se näkee telakkatoiminnan pitkäjänteisenä toimintana ja on halukas panostamaan siihen nimenomaan pitämällä työpaikat Suomessa. Nykyinen omistaja Kvaerner on sekin norjalainen, hän huomauttaa. -Jos omistajanvaihdokseen liittyy työpaikkojen siirtäminen pois Suomesta, niin silloin se on katastrofaalista, Saarikangas sanoo.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.