- pekonia - fazerin sininen - tummaa leipää - HK:n sininen - jokunen tomaatti - raparperia
Jyrki Sukulan ja Martti Servon kassi:
Makkarasalaatti
50 g hk sininen 3 tomaattia 6 basilikan lehteä
kastike:
1 pieni tomaatti 1 rkl öljyä 1 tl sitruunanmehua mustapippuria
Leikkaa makkara ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja lado vuorotellen lautaselle basilikan lehtien kanssa. Hienonna tomaatti sauvasekoittimella. liää muut ainekset joukkoon ja kaada ohuena nauhana salaatin päälle.
Makkarakeitto
50 g hk sinistä 1 peruna 1/4 sipuli 1 laakerinlehti 1 tl maustepippureita 1 tl suolaa 1/2 l vettä 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Pilko ainekset peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita kattilaan vihannekset, maustte ja vesi anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää makkara. Anna hautua hetki mutta älä keitä enää.
Uunimakkaravarras
50 g hk sinistä 10 g emmental juustoraastetta 4 siivua ruisleipää 50 g pekonia
Viipaloi makkara peukalonpaksuisiksi viipaleiksi ja pujota bambutikkuun, paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Suikaloi pekoni ja käristä pannulla, lisää ruisleipä viipaleet ja paista pekonin rasvassa.