Marko Anttila avaa: tämän takia nyky-Leijonissa on paljon samaa kuin MM-kultajoukkueessa

Leijonien tämänkertaisessa MM-joukkueessa on yhteensä kahdeksan kevään 2019 maailmanmestaria. Marko Anttila on yksi näistä. Mestaruuskevään ikoni näkee paljon yhtäläisyyksiä ja samankaltaisuuksia nykyjoukkueen kanssa. Mutta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Iso-Britannia su 12.5. klo 13.20. Studio käyntiin jo klo 12.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Aivan samalla tavalla kuin kaksi vuotta sitten, Leijonien nykyinen MM-miehistö ei ole täynnä maamme nimekkäimpiä jääkiekkoilijoita. Aleksander Barkovit, Sebastian Ahot, Patrik Laineet ja kumppanit puuttuvat joukosta.

Leijonien runko tulee Euroopassa pelaavista pelaajista. Tälläkin kertaa mukaan on liittynyt vain muutama Pohjois-Amerikan apu. Olli Määttä saapui kisoihin Los Angeles Kingsin riveistä. Arttu Ruotsalainen puolestaan Buffalo Sabresin organisaatiosta.

"Nimettömältä" vaikuttavan ryhmän takana on kuitenkin tuttuja elementtejä.

– Totta kai sieltä jotain yhtäläisyyksiä löytyy, Marko Anttila myöntää.

– Tällä kertaa valmistautumisjakso oli vähän erilainen. Lyhempi kuin silloin. Muuten joukkueessa on taas nuorta ja kokenutta voimaa. Erikoisosaamista, roolituksia – aivan kuten kaksi vuotta sitten. Kyllähän sieltä niitä samoja palasia löytyy. Joukkue on kuitenkin uusi – aivan kuten kaikilla muillakin mailla. Nollista pitää lähteä taas, Anttila muistuttaa.

Leijonien MM-projekti erosi aiemmasta sillä, että Suomi pelasi vain kolme valmistavaa ottelua kisojen alla. Ohjelmassa oli pelkästään Tshekin EHT-turnaus.

– Ainakin itselläni tuntui siltä, että pääsin noissa peleissä ihan hyvin jyvälle. Ne olivat tärkeitä pelejä koko joukkueen kannalta. Se on kuitenkin aina eri asia pelata kuin juosta portaita sun muita. Mutta kyllä tuossa hommia sai tehdä, että oli taas valmis pelaamaan, Anttila myöntää yli kahden kuukauden pelitauon jäljiltä.

Nyt Anttila suuntaa kohti MM-projektia vahvojen oppien kera. Hän todisti lähietäisyydeltä sen, miten maailmanmestarijoukkue rakentuu.

– Pitää pystyä keskittymään ja nauttimaan hetkestä. Täällä ei paljoa enää sitten harjoitella, vaikka puolivälierien alla pelataan vielä useita pelejä. Meidän pitää olla valmiita alusta asti ja kehittää peliä kaiken keskellä. Kärsivällisyys on isossa roolissa. Niin oman pelin kuin sen suhteen, että mitä pelien aikana tapahtuu. Pitää vain luottaa omaan hommaan, Anttila käy läpi oppeja.

Mutta mikä Leijonien oma juttu on? Mistä menestysresepti lähtee rakentumaan?

– Luotamme vahvaan joukkue- ja puolustuspelaamiseen. Se on meidän tyylimme pelata. Sen lisäksi tarvitsemme apuja yli- ja alivoimista. Ne ovat isossa roolissa. Niitä käydään aika paljon lävitse. Yritetään saada ne mahdollisimman hyvään kuntoon, jotta saataisiin hyviä tuloksia irti peleistä, Anttila pohtii.

Anttila nousi itse kevään 2019 sankarihahmoksi pudotuspeleissä tehtyjen isojen maalien myötä.

Toistuuko sama nyt?

– Sanotaanko näin, että kaikki mitä tulee, otetaan vastaan. Pitää tehdä vain omaa juttua ja nauttia siitä. Toki toivon, että muutama maalikin tulee siinä kaiken lomassa. Joukkuemenestystä tässä kuitenkin metsästetään, Anttila sanoo hymyissä suin.

Lue myös:

    Uusimmat