Martti ja Eeva Ahtisaari sairastuivat keväällä koronaan – Marko Ahtisaari kertoo vanhempiensa toipumisesta: "Tauti on ankara ja arvaamaton"

0:54
Marko Ahtisaari kertoo keväällä koronan saaneiden vanhempiensa toipuvan kotona.

Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari kertoo vanhempiensa, presidentti Martti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren toipuvan koronasta kotona.

Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari sairastuivat koronaan keväällä pandemian alkuvaiheessa. Heidän poikansa Marko Ahtisaari kertoi Uutisaamussa vanhempiensa voivan hyvin.

– He toipuvat kotona. Tauti on ankara ja arvaamaton, ja siinä menee aikaa, mutta he voivat käydä esimerkiksi kävelyllä ulkona. 

Eeva Ahtisaarella todettiin korona ensimmäisenä, pian sen jälkeen, kun hän oli osallistunut naistenpäivän konserttiin Musiikkitalossa Helsingissä. Martti Ahtisaarella todettiin korona pian sen jälkeen.

– Minulla on etuoikeus nähdä heitä vapaasti, mikä on hienoa. He ovat jo sairastaneet koronan, eivätkä voi sitä tartuttaa, eikä heihin voi tällä hetkellä sitä tartuttaa, Marko Ahtisaari sanoo.

Ahtisaari kertoo vanhempiensa odottavan innolla huomenna alkavia Helsingin juhlaviikkoja.

– He kyselevät jo, että mitä ohjelmia striimataan, ja pääsisikö jonnekin kuuntelemaan.

Helsingin juhlaviikonloppu järjestetään Helsingin juhlaviikkojen sijaan. Tapahtuma alkaa huomenna ja kestää sunnuntaihin asti. Kaupungissa on lukuisia ilmaistapahtumia, joista osa striimataan netissä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja