Markku Kanervan tulevaisuuteen selkoa pian? Ari Lahti avaa tulevan palaverin antia: "Otetaan ihan rauhassa"

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi Huuhkajat-luotsi Markku Kanervan tilannetta – "Ei tehdä äkillisiä päätöksiä" 1:03
Ari Lahti kommentoi Huuhkajien päävalmentajatilannetta.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo, ettei Huuhkajien päävalmentajatilanteen osalta tulla tekemään hätäisiä päätöksiä.

Huuhkajien unelma toisista perättäisistä EM-kisoista mureni torstaina Cardiffissa, kun isäntäjoukkue Wales murjoi Suomen tylysti 4-1. Karu tappion jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Markku Kanervan tulevaisuus Huuhkajien päävalmentajana.

Kanerva kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa istuvansa pääsiäisen jälkeen alas Palloliitto-pomo Lahden kanssa. Lahti kertoi tiistaina MTV Urheilulle, mistä tapaamisessa on kyse.

– Sen palaverin tarkoitus on, että haluan kuulla Riven oman mielipiteen, motivaatiota ja hänen omia ajatuksiaan, missä mennään. Siinä ei hyvin todennäköisesti tehdä mitään äkillisiä päätöksiä, vaan otetaan ihan rauhassa ja katsotaan tilannetta harkiten, Lahti kertoo.

Tappiollisen Wales-pelin jälkeen monet tahot ovat kyseenalaistaneet Kanervan jatkon Huuhkajat-luotsina. Kanervan sopimus ulottuu vielä vuoden loppuun, mutta olisiko valmentajanvaihdos syytä tehdä ennen syksyn Kansojen liiga -otteluita.

Lahti painottaa, ettei Palloliitto aio tehdä hätiköityjä päätöksiä päävalmentajatilanteeseen liittyen.

– Ei ole mitään kiirettä. Toki sen olen sanonut, ettei ole myöskään sellaista tarkoitusta, että kun tiedetään, mitä tehdään, niin jätettäisiin se asia roikkumaan. Kun tiedetään, mitä tehdään, niin kerromme siitä kaikille.

Mikäli Kanervan aika Huuhkajien päävalmentajana päättyy, ei Lahti pelkää kartoittaa myös Suomen rajojen ulkopuolisia vaihtoehtoja.

– Kansallisuudella ei ole merkitystä. Pyrimme löytämään mahdollisimman hyvän ja sopivan valmentajan Huuhkajille. Se on kaikissa valmentajavalinnoissa keskeinen juttu.

Lue myös:

    Uusimmat