Marjapiirakka tattarista

Terveellisestä tattarista voi leipoa marjapiirakkaa, joka sopii myös keliaakikoille. Tämän marjapiirakan valmistaminen on yllättävän helppoa. Marjapiirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Piirakkavuoallinen

  • Pohja:
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Päälle:
  • 4 ½ dl marjoja esim. puolukoita
  • Muruseos:
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja tai -hiutaleita

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten ja lopuksi tattarijauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina tasaiseksi isolle pyöreälle voidellulle piirakkavuoalle. Lisää päälle marjat. Sekoita muut täytteen aineet murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle.

Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat