Mainos

Marja Tyrni: Hyvän tortun salaisuus piilee kostutuksessa!

Putous-sarjan ihastuttava leskirouva Marja Tyrni antoi Koti & Makuja -sivuille parhaat piirakkaniksinsä. Marjan mukaan hyvän tortun salaisuus piilee oikeaoppisessa kostutuksessa.

Mikä on suosikkitorttusi?

– Se on Tuuloman torttu, jokainen voi sitten itse googlettaa, mitä siihen tulee, mutta se on sellaista ihanaa suklaista torttua.

– Toinen suosikki on tämä itseni kehittämä Mombasa-torttu. Kuten Taiskan laulussa sanotaan, kuuman ja kostean, minä tunsin Mombasan. Ja haluan simpukkaa kostuttaa. Se on inspiroinut minua tämä kappale. Se on vihreä, semmoinen kesän lempitorttu.

Miksi tortut ja piirakat ovat sydäntäsi lähellä?

– Minulla oli mieheni Eikka, joka menehtyi liikalihavuuteen ja jätti minut retaleleskeksi. Hän laittoi suuta makeaksi oikein urakalla. Se siitä. Mutta kun vielä eletään, niin pitää nauttia. Marjan tapa leipoa piirakkaa on se, että jos reseptissä sanotaan, että desi sokeria, niin pistetään kolme.

Mikä on makoisten torttujesi salaisuus?

– Hyvä kostutus! Parhaiten torttu kostuu munalla, mutta jos ei ole munaa niin käytetään rommia. Kete Rahkonen antoi niksin, että piimä ja pontikka on hyvää piirakan kostutukseen. Laitetaan yksi osa pontikkaa ja kaksi osaa piimää. Siitä tulee drinkki nimeltä Penaltyshot, ja sillä kun torttua kostuttaa, niin avot!

Miten jatkuu elämäsi Putouksen jälkeen? Onko luvassa keittokirjaa tai kokkiohjelmaa?

– Suut makeaksi Marja Tyrnin tapaan -kirja on ollut suunnitteilla, mutta kustantajaa ei ole löytynyt. Yritetään myös saada Torttuvarttia mainostelevision aamuun, mutta se riippuu ohjelmajohtaja Jorma Sairasesta. Jos hänellä on huono maku, niin ei tule Torttuvarttia. Jos osoittaa hyvää makua, niin vartti laitetaan pyörähtämään.

Mitä haluat sanoa aloitteleville jauhopeukaloille?

Kokeilkaa rohkeasti ja olkaa ennakkoluulottomia. Niin se torttu kostuu!

Marja Tyrni oli Maija Silvennoisen vieraana Makuja-ohjelmassa. Katso video!

Katsomo-video ei ole saatavilla

PutousMTV3-kanavalla 27.2. klo 19.30.

MTV3/Heini Nieminen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.