Marit Björgen joutui kiusanteon kohteeksi ulkomuotonsa vuoksi – "Raskasta kuulla, että ei olisi normaalia olla niin paljon lihaksia"

Hiihtokuningatar Marit Björgen kertoo "Vinnerhjerta" -uutuuskirjassaan kokemistaan ulkonäköpaineista. 

Kahdeksankertainen olympiavoittaja Björgen kertoo joutuneensa kiusanteon kohteeksi lihaksiensa vuoksi. Hän puhuu kirjassaan huippu-urheilun keskittymisestä kehoon ja painoon.

– Sitä oli raskasta kuulla, että ei olisi normaalia olla niin paljon lihaksia ja minun olisi pitänyt pukeutua peittääkseni kehoni, Björgen kertoo.

41-vuotias hiihtolegenda on kiitollinen siitä, että hän on pystynyt selviytymään ilkeistä ja alentavista kommenteista, joita hän on saanut liittyen lihaksikkaaseen kehoonsa.

– Olen iloinen, että uskoin itseeni ja tiesin kehon auttaneen minut maailman parhaaksi hiihtäjäksi. Se ei kuitenkaan ole varmaa, että kaikki uskovat samalla tavalla itseensä ja se voi aiheuttaa ongelmia painon ja syömisen kanssa, Björgen sanoi Norjan TV2:lle.

Björgen on omasta mielestään saanut hyvin tukea, mutta on tärkeää muistaa se, että samalla olet roolimallina. 

– Ruokaan keskittyminen voi mennä yli. Se voi pilata paljon ilosta, Björgen totesi.

Norjalaisen ensimmäinen maailmancupin kausi starttasi vuonna 2000 ja ura päättyi kauteen 2017-2018. Björgen ehti uransa aikana nähdä, kuinka Norjan maajoukkueurheilijoiden syömistavat muuttuivat lähes 20 vuoden aikana.

– On ollut sellaiset ajat, jolloin hiihtäjät eivät ole syöneet jälkiruokaa. Silloin alat ajatella, että pitäisikö minun syödä jälkiruokaa, kun olet ehkä joukkueen suurin, Björgen kertoi.

Björgen jatkoi itse jälkiruokien syömistä ja näki sen osana menestysreseptiä sekä näytti mallia muille, että se ei heikentänyt tuloksia. 

– Jos aiot kehittyä, sinun tulee parantaa itseäsi ja sinulla tulee olla laatua siinä mitä teet, joten olet riippuvainen ravinnosta. Se on kuin se olisi sinun bensaasi, Björgen sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja