Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marinoidut Valkosipulinkynnet

Julkaistu 23.04.2001 14:53(Päivitetty 09.02.2005 13:21)

Herkullisen säilykkeen valmistaminen on hauskaa puuhastelua ja kauniit säilykepurkit ovat usein mieluisia tuliaislahjoja. Marinoidut valkosipulit ovat oiva lahja kaikille valkosipulin ystäville. Niitä voi syödä sellaisenaan tai lisätä ruokiin maun antajaksi. Marinoidut valkosipulinkynnet ovat miedompia kuin raaat valkosipulinkynnet ja maistuvat usein myös niille, jotka eivät pidä vahvasta valkosipulin mausta.

  • Marinoituihin valkosipulinkynsiin tarvitset:
  • 6 valkosipulia
  • 1 paprika
  • 10 cm purjosipulia
  • 2 tl rose-pippuria
  • liemi:
  • 1 dl vettä
  • 1/2 rkl merisuolaa
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua tai konjakkia

Kuori valkosipulinkynnet (kaada kiehuvaa vettä kynsien päälle, anna seistä hetken ja kynnet on helppo kuoria). Laita kynnet kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta muutama minuutti, kokeile tikulla. Kun kynnet ovat vielä hieman kovia, kaada vesi pois. Lado suikaloitu paprika, purjosipulirenkaat, valkosipulinkynnet, basilika ja rose-pippurit kerroksittain lasipurkkiin.

Kiehauta liemi ja kaada kuumana purkkiin. Sulje kansi heti. Säilytä jääkaapissa noin kaksi viikkoa ja kääntele purkkia välillä.

Lisää aiheesta:

Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliRuotsin lehtori Lötjönen laittoi Maikkarin juontajan kiperään tilanteeseen – miten itse pärjäisit?Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • 20:16
    Viiden jälkeen

    Ruotsin lehtori Lötjönen laittoi Maikkarin juontajan kiperään tilanteeseen – miten itse pärjäisit?

  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan